ESBO: rinkimai Ukrainoje – demokratiški, bet reikalingos tolesnės reformos | Diena.lt

ESBO: RINKIMAI UKRAINOJE – DEMOKRATIŠKI, BET REIKALINGOS TOLESNĖS REFORMOS

  • 10

Tarptautiniai stebėtojai pirmadienį pareiškė, kad Ukrainoje savaitgalį įvykę vietos valdžios rinkimai buvo „gerai organizuoti“ ir „demokratiški“, bet pabrėžė, kad Kijevo provakarietiška vyriausybės turi stiprinti pastangas išvaduoti politiką nuo galingų oligarchų įtakos.

„Rinkimai buvo konkurencingi, apskritai gerai organizuoti, o kampanija iš esmės demonstravo pagarbą demokratiniam procesui“, – sakoma Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojų misijos pranešime.

„Kita vertus, teisinės bazės painumas, įtakingų ekonominių grupių dominavimas rinkimų procese ir faktas, kad beveik visas kampanijos nušvietimas žiniasklaidoje buvo mokamas, pabrėžia tolesnių reformų būtinybę“, – pridūrė stebėtojai.

Gairės: ESBO, rinkimai ukrainoje, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

supelijusiai OHO beretei

pats varyk.O tai per dienas visuose portaluose kitokio komentaro neišspaudi tik nepatikusiams išvažiuoti siulai.JEI DIEVAS DUOOTU KIAULEI RAGUS-JI VISA PASAULI UŽBADYTU!Taip ir čia...Turbut ta viena proto raukšlė(ir ta pati beretėj)galutinai užsilenkė

OHO

oho kiek putinistano gerbeju, ar jus nepavargote cia rasineti???, jei nepatinka gyventi Lietuvoje, tai prasom, cemodan vakzal ir moskva. Ten rasite savo tikra "demokratija" ir "svajoniu" saly.

valentinas1

Demokratiški rinkimai???Daugiau negu tūkstantis grubių pažeidimų,virš 250 neatidarytų rinkiminių apylinkių ir mažiau negu pusė balso teisę turinčių balsavusių rinkėjų-tai DEMOKRATIJA?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS