ESBO smerkia kankinimus Baltarusijoje | Diena.lt

ESBO SMERKIA KANKINIMUS BALTARUSIJOJE

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) ketvirtadienį paskelbtoje ataskaitoje smerkiami „masiniai“ žmogaus teisių pažeidimai Baltarusijoje ir raginama pakartoti rugpjūtį vykusius prezidento rinkimus, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autokratas Aliaksandras Lukašenka.

Pirmojoje didelėje nepriklausomoje ataskaitoje apie tą balsavimą ir po jo valdžios surengtą susidorojimo kampaniją rašoma, jog pažeidimai „buvo pripažinti masiškais ir sistemingais ir be abejonės įrodytais“.

Dokumento autoriai taip pat rekomenduoja panaikinti balsavimo rezultatus dėl „pažeidimų visuose rinkimų proceso etapuose“.

ESBO ataskaitoje Baltarusija raginama „organizuoti naujus tikrus prezidento rinkimus, paremtus tarptautiniais standartais“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

DIEDUKAS

kada ODESOJE BUVO SUDEGINTI BANDERINIŲ GAUJŲ ŽMONĖS,VAKARAI SAKĖ GERAI IR BOGIO NEMATĖ.KADA MALŠINAMOS BANDIUGŲ RIAUŠĖS REMIAMOS VAKARŲ IR JANKIŲ,VADINASI JIEMS JAU KANKINIMAI.BATIA DAR PER DAUG HUMANIŠKAS,LIETUVOJE KULKOSVAIDIS SUKALENTU.

#

Standartinis riaušių malšinimo būrių darbas... Madalovo gyviai ne kitaip elgiasi jei tik gauną komandą fas...

idomu

Kur ziuri ESBO kai ziauriai dauzomi demonstrantai JAV, Prancuzijos, Ispanijos gatvese? Parupo mat jiems Baltarusija. Savo panoseje ziurekite.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS