Estija pasiruošusi padėti Lietuvai, jeigu Rusija ar Baltarusija keltų grėsmę | Diena.lt

ESTIJA PASIRUOŠUSI PADĖTI LIETUVAI, JEIGU RUSIJA AR BALTARUSIJA KELTŲ GRĖSMĘ

Estijos gynybos ministerija pareiškė, kad šalis yra pasiruošusi padėti Lietuvai, jei Rusijos kariai Baltarusijoje sukeltų grėsmę saugumui.

„Šiandien Baltarusijoje sutelktas precedento neturintis rusų karių skaičius. Dar niekada jų nebuvo tiek daug – dabar yra mažiausiai 15 tūkst. ir vis atvyksta nauji. Lietuvoje tikrai nerimaujama, nes labai arti jos sienos vyksta ginkluotos karinės pratybos. Galima tik spėlioti, koks jų galutinis tikslas“, – sakė Gynybos ministerijos generalinis sekretorius Kustis Salmas.

Paklaustas, kokią grėsmę Lietuvos saugumui kelia Baltarusijoje dislokuoti Rusijos kariai, Estijos generolas Martinas Heremas pabrėžė, kad grėsmė Lietuvai yra ne mažesnė nei ta, kurią rusų kariai kelia Estijai, būdami Pskove ir kitose vietovėse už Estijos rytinės sienos.

„Jau padėjome Lietuvai per vasarą prasidėjusią hibridinę migrantų krizę ir, žinoma, pirmieji padėsime savo artimiausiems sąjungininkams“, – atsakė generolas, žurnalistų paklaustas, ar Estija padėtų Lietuvai grėsmės akivaizdoje.

Jis teigia, kad šiuo metu tiesioginės karinės grėsmės Lietuvai nėra, tačiau Estija stebi situaciją ir galimą dezinformaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

4

Na jeigu Estija padės, tai rusams kuo greičiau reikia slėptis už Uralo

Anonimas

O kam tam putinui ubagu salis reikalinga Lietuvos valdziazmogei ir verslininkai patis prisives visokiu babaju ukru ir balbasiu ir is Lietuvos liks tik pavadininmas gaila bet tai tiesa Lietuvei ismirs kai tie dinozaurai GIEDA TURETI TOKIA NEIGALA VALDZIA!!!

kremliniai šarikai

vėl paleido rudą čiurkšlę
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS