Estija svarsto riboti Rusijos ir Baltarusijos piliečių nekilnojamojo turto įsigijimą | Diena.lt

ESTIJA SVARSTO RIBOTI RUSIJOS IR BALTARUSIJOS PILIEČIŲ NEKILNOJAMOJO TURTO ĮSIGIJIMĄ

Estijos vyriausybė ketvirtadienį aptarė galimus apribojimus Rusijos ir Baltarusijos piliečiams pirkti nekilnojamąjį turtą, kurie galėtų būti įvesti dėl nacionalinio saugumo priežasčių, sakė vidaus reikalų ministras Lauri Laanemetsas (Lauris Lenemetsas).

„Tai yra vyriausybės veiksmų programoje numatytas tikslas – sumažinti riziką, kad įsigytas nekilnojamasis turtas gali būti panaudotas žvalgybinei ir sabotažinei veiklai ar kitai prieš Estiją nukreiptai veiklai“, – teigė ministras vyriausybės spaudos konferencijoje.

Jis pateikė pavyzdį iš Suomijos, kur Rusijos oligarchas nusipirko keletą salų netoli Suomijai strategiškai svarbių vietų ir jose įrengė patalpas, kuriose, pavyzdžiui, galima nusileisti sraigtasparniais.

„Jeigu pagal iki šiol galiojusią logiką buvo taikomi apribojimai pirkti žemę prie sienos, tai ateityje kriterijus nebebus tik siena“, – sakė ministras ir pridūrė, kad tai teisiškai sudėtingas klausimas ir kad Vyriausybė turėtų surengti antrąjį svarstymą dėl planuojamų apribojimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Evil

Nuo durnumo vaistu nera, o gaila kad niekas nenori israsti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS