Estijoje didėjant sergamumui COVID-19 mokyklos tęs darbą nuotoliniu būdu | Diena.lt

ESTIJOJE DIDĖJANT SERGAMUMUI COVID-19 MOKYKLOS TĘS DARBĄ NUOTOLINIU BŪDU

Estija penktadienį nurodė uždaryti visas mokyklas, išskyrus pradines klases, sergamumui koronavirusine infekcija padidėjus iki antro aukščiausio lygio Europos Sąjungoje.

Vyriausybė taip pat nurodė nuo pirmadienio uždaryti viešąsias pirtis ir plaukimo baseinus, taip pat paprašė gyventojus dirbti iš namų, jeigu tai įmanoma, ir ateinančią savaitę Nepriklausomybės dieną švęsti privačiai.

„Vyriausybės nustatytos taisyklės turi užtikrinti, kad sveikatos apsaugos sistema įstengs atlaikyti naštą“, – sakė premjerė Kaja Kallas (Kaja Kalas).

Nuo pirmadienio vyresni kaip 11 metų vaikai privalės likti namuose.

1,3 mln. gyventojų turinti Estija praeitais metais, kilus pirmajai COVID-19 pandemijos bangai, greitai uždarė savo sienas, todėl iš pradžių buvo gana mažai paveikta.

Tačiau pastarosiomis savaitėmis sergamumas padidėjo. Per pastarąsias dvi savaites nustatytas 601 užsikrėtimo koronavirusu atvejis 100 tūkst. gyventojų. Pagal šį rodiklį Estija yra antra tarp ES šalių po Čekijos, kur dviejų savaičių kumuliacinis naujų COVID-19 atvejų skaičius yra 1 026 šimtui tūkstančių gyventojų.

Pagal naujas taisykles Estijos restoranai ir barai galės toliau veikti, bet lankytojų skaičius juose negalės būti didesnis kaip pusė maksimalaus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS