Estijoje griežtinama koronavirusu užsikrėtusių asmenų buvimo namie tvarka | Diena.lt

ESTIJOJE GRIEŽTINAMA KORONAVIRUSU UŽSIKRĖTUSIŲ ASMENŲ BUVIMO NAMIE TVARKA

Estijos ekstremalios padėties priemonėms vadovaujantis premjeras Juri Ratas (Jūris Ratas) nurodė nuo šeštadienio sugriežtinti koronavirusu užsikrėtusių asmenų ir drauge su jais gyvenančių ar nuolat su jais būnančių žmonių izoliavimo namie tvarką, paskelbė vyriausybė.

COVID-19 pacientai privalės būti namie iki visiško pasveikimo, jiems draudžiama išeiti iš namų ar nuolatinio buvimo vietos nuo pat diagnozės nustatymo momento. Tokie asmenys galės išeiti tik nurodžius medikams ar policijai, taip pat susidarius situacijai, kai kyla grėsmė gyvybei ir sveikatai.

Pacientų šeimų nariai ar su jais po vienu stogu gyvenantys asmenys, jei jiems nepasireiškia CVID-19 simptomai, iš namų ar nuolatinės gyvenamosios vietos galės išeiti tik su asmens dokumentu, žemiau aprašytais atvejais. Tokie asmenys turi atidžiai stebėti savo sveikatą ir laikytis draudimo viešose vietose burtis daugiau kaip dviem žmonėms, taip pat laikytis 2 m atstumo nuo kitų žmonių.

Išeiti leidžiama, jei būtina vykdyti darbines pareigas, jei reikia nusipirkti būtiniausių dalykų – tai leidžiama daryti parduotuvėje arti namų ir jei nėra galimybių pirkti kitaip. 

Žmonėms taip pat bus leidžiama išeiti pabūti kieme.

Kaip laikomasi taisyklių, tikrins policija, kuri keisis duomenimis su Sveikatos apsaugos departamentu.

Priemonių tikslingumas bus vertinamas kas dvi savaitės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o musu

ka darys,koronas persiduoda ir persiduos laisvai ir nevarzomai .......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS