Estijoje prasidėjo mokytojų streikas: reikalauja kelti atlyginimus | Diena.lt

ESTIJOJE PRASIDĖJO MOKYTOJŲ STREIKAS: REIKALAUJA KELTI ATLYGINIMUS

Pirmadienį Estijoje prasidėjo mokytojų streikas, kuriame dalyvauja 9 tūkst. 471 mokytojas iš 330 mokyklų, pranešė šalies mokytojų profesinė sąjunga. Streiką rengia bendrojo lavinimo mokyklų mokytojai.

Estijos švietimo darbuotojų sąjunga (EHL) reikalauja, kad minimalus bazinis mokytojų darbo užmokestis būtų 1 tūkst. 835 eurai per mėnesį, tai reiškia, kad daugeliui žmonių atlyginimai padidėtų. Šis padidėjimas valstybei atsieitų maždaug 10 mln. eurų.

Ilgalaikėje perspektyvoje EHL ir švietimo darbuotojai nori sudaryti ilgesnės trukmės kolektyvinę sutartį, kuri iki 2027 m. garantuotų mokytojams 120 proc. šalies vidutinio mokytojų darbo užmokesčio vidurkį.

Pasak EHL, nuo trečiadienio streikuojančiųjų skaičius beveik padvigubės iki 18 tūkst., kai solidarizuodamiesi prie streiko prisidės darželių ir profesinių mokyklų mokytojai.

Vien Taline nuo pirmadienio streikuoja 57 vietos valdžios valdomose bendrojo lavinimo mokyklose dirbantys 2 tūkst. 917 mokytojų. Be to, paramos streike dalyvauja 460 bendrojo lavinimo mokyklų darbuotojų. Streike nedalyvauja tik viena sostinės specialiųjų poreikių mokykla.

Trijų dienų darželių ir profesinių mokyklų darbuotojų solidarumo streikas turėtų vykti nuo trečiadienio iki penktadienio. Bendrojo ugdymo mokytojų streikas yra neterminuotas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

AR ATKREIPĖTE DĖMESĮ?

Beveik visuose Europos valstybėse vyksta streikai. Vieniems tikrai nepatinka ES "vertybės", kurios tiesiog išprievartavo ir nustekeno savo piliečius. Ne geresni reikalai ir "išsvajotoje" Amerikoje. Ta dar laikosi pasipelnydama karais svetimuose valstybėse. O pagrindinė tų nepasitenkinimų priežastis - kapitalistinė sistema, kaip ir visos buvusios - IŠSIGIMĖ. Atotrūkis tarp badaujančių ir jau neturinčių kur dėti pinigus katastrofiškai didėja.

Patyręs

Blogas lietuvių pavyzdys - užkrečiantis !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS