Estijoje vieši Didžiosios Britanijos karališkoji princesė Anne | Diena.lt

ESTIJOJE VIEŠI DIDŽIOSIOS BRITANIJOS KARALIŠKOJI PRINCESĖ ANNE

  • 0

Didžiosios Britanijos karališkoji princesė Anne (Ana) ketvirtadienį atvyko vizito į Estiją, kur susitiko su šalies prezidente Kersti Kaljulaid ir padės vainikų Estijos gynybos pajėgų kapinėse, pagerbdama žuvusiuosius Estijos nepriklausomybės kare, įskaitant tame kare gyvybes paaukojusius britų karius.

Princesė Anne, kuri yra ir Britanijos karališkųjų husarų garbės pulkininkė, taip pat aplankys Estijoje dislokuotos NATO kovinės grupės karius Tapoje, naujienų agentūrai BNS pranešė prezidentūros atstovas.

Karališkoji princesė Anne yra antras vaikas karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) ir princo Philipo (Filipo), Edinburgo kunigaikščio, šeimoje ir vienintelė jų duktė.

Iki 1987 metų liepos, kai karalienė Elizabeth suteikė jai karališkosios princesės titulą, ji buvo žinoma kaip princesė Anne. Karališkoji princesė padeda karalienei vykdyti savo, kaip formalios valstybės galvos, pareigas, atstovaudama jai įvairiuose renginiuose Jungtinėje Karalystėje ir užsienyje, dalyvaudama valstybiniuose renginiuose ir ceremonijose kartu su kitais karališkosios šeimos nariais.

Princė Anne prisideda prie daugiau nei 300 labdaros organizacijų, įstaigų ir karinių pulkų veiklos JK ir užsienyje. Didelę dalį savo darbo laiko ji skiria oficialiems renginiams ir vizitams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS