Estijos institucijos tikrins informaciją apie galimą pinigų plovimą per „Swedbank“ | Diena.lt

ESTIJOS INSTITUCIJOS TIKRINS INFORMACIJĄ APIE GALIMĄ PINIGŲ PLOVIMĄ PER „SWEDBANK“

  • 0

Estijos finansų inspekcija patikrins žiniasklaidos paskelbtą informaciją apie galimą Baltijos šalyse veikiančio Švedijos banko „Swedbank“ įtraukimą į pinigų plovimo schemas.

Inspekcijos pranešime teigiama, jog kol kas tai yra „oficialių tyrimų nepatvirtinti žiniasklaidos vertinimai“, tačiau „paviešinti duomenys bus tikrinami“.

„Šiuo pareiškimu mes neteikiame ankstesnių „Swedbank“ sandorių vertinimų“, – pažymima pranešime.

„Danske Bank“, kaip ir bet kuris kitas bankas, finansų sistemoje sąveikauja su kitais bankais, tarp jų atliekami mokėjimai, taip pat į kitų Europos Sąjungos šalių bankus. Tai pasakytina ir apie abejotinos kilmės pinigų pervedimus“, – teigia Estijos finansų inspekcija.

Švedijos žiniasklaida paskelbė, kad „Swedbank“ galėjo būti įtrauktas į beveik dešimtmetį trukusias pinigų plovimo per „Danske Bank“ Estijoje schemas. Švedijos televizija SVT skelbė, kad pinigų srautai tarp „Swedbank“ ir „Danske Bank“ filialo Estijoje 2007-2015 metais galėjo viršyti 40 mlrd. Švedijos kronų (3,8 mlrd. eurų), ir tai galėjo būti pinigų plovimas – jie keliavo tarp maždaug 50-ies realiai neveikusių įmonių sąskaitų.

Estijos dienraštis „Postimees“ tvirtina turįs duomenų apie daugiau kaip dešimties Estijos „Swedbank“ klientų sąsajas su įtartinais pinigų pervedimais, kurių sumos siekdavo milijonus ar dešimtis milijonų JAV dolerių.

„Swedbank“ grupė teigia vertinanti šiuos signalus ir imasi veiksmų, tačiau jų nekomentuoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS