Estijos pasieniečiai už agresijos prieš Ukrainą pateisinimą atšaukė Rusijos piliečio vizą | Diena.lt

ESTIJOS PASIENIEČIAI UŽ AGRESIJOS PRIEŠ UKRAINĄ PATEISINIMĄ ATŠAUKĖ RUSIJOS PILIEČIO VIZĄ

Estijos pasieniečiai šios savaitės pradžioje atšaukė vyro, per Estijos sieną vykusio į Rusiją, vizą, nes jis per pokalbį su pareigūnais ėmė teisinti Maskvos agresiją prieš Ukrainą.

Rusijos pilietis, keliavęs atgal į Rusiją, antradienį vakare atvyko į Narvos sienos perėją. Ten dirbantys pareigūnai atliko įprastus patikrinimus ir nusprendė išsamiau pasikalbėti su šiuo asmeniu. Pokalbio metu greit paaiškėjo, kad vyras pateisina ir remia valstybę agresorę bei jos karą Ukrainoje, o jo paaiškinimai apie kelionę į Estiją buvo migloti.

„Savo kasdieniame darbe ir toliau skiriame didelį dėmesį karinės simbolikos naudojimo atvejams ir... agresijos pateisinimui bei rėmimui... tarp tų, kas kerta sieną, taip pat įprastai prižiūrėdami judėjimą keliuose. Estijos Respublikoje nėra vietos šalies agresorės simboliams ar karingai nusiteikusiems asmenims, keliantiems tikslą provokuoti ir savo žodžiais ar darbais reiškiantiems paramą Putino režimui“, – sakoma pasieniečių pranešime.

Po nuodugnaus patikrinimo ir pokalbio su minimu asmeniu pasieniečiai nusprendė paskelbti jo turistinę vizą negaliojančia ir išsiųsti jį per sieną į Rusiją.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Estijos pasieniečiai, atšaukė vizą, Ukraina, Maskvos agresija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS