Estijos premjeras: jokio susitarimo su Latvija dėl alkoholio akcizų nepasirašėme | Diena.lt

ESTIJOS PREMJERAS: JOKIO SUSITARIMO SU LATVIJA DĖL ALKOHOLIO AKCIZŲ NEPASIRAŠĖME

Estijos vyriausybė nepasirašė jokių susitarimų su Latvija dėl akcizų alkoholiui, pareiškė Estijos premjeras Juris Ratas.

„Vyriausybė nepasirašė susitarimo su Latvija nei dėl bendro alkoholio akcizų didinimo ar mažinimo, nei dėl sutarimo sprendžiant tokius klausimus“, – Estijos parlamente sakė J. Ratas, praneša estų visuomeninis transliuotojas ERR.

Tiesa, J. Ratas pripažino, kad Estijos ir Latvijos finansų ministerijų pareigūnai reguliariai susitinka aptarti bendradarbiavimą akcizų politikos klausimais. Premjeras taip pat priminė 2017-ųjų memorandumą, kuriuo Baltijos šalys sutarė kartu ieškoti sprendimų, sumažinsiančių alkoholio ir tabako vartojimą bei skatinsiančių sveiką mitybą.

Pasak jo, šis memorandumas nėra tarptautinis susitarimas ir todėl neįpareigoja Estijos, Latvijos ar Lietuvos vyriausybių informuoti vienai kitą apie akcizų alkoholiui pakeitimus.

Anksčiau Latvijos premjeras Krišjanis Karinis pasipiktino netikėtu Estijos sprendimu mažinti akcizą alkoholiui ir pavadino jį „akcizų karu“, kurį esą pradeda pati Estija.

Estija sumažino akcizą alkoholiui 25 proc. Latvija į tai atsakė skubos tvarka sumažindama akcizą stipriajam alkoholiui 15 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS