Estijos prezidentė patvirtino Kają Kallas kandidate į premjerus | Diena.lt

ESTIJOS PREZIDENTĖ PATVIRTINO KAJĄ KALLAS KANDIDATE Į PREMJERUS

Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid pasirašė sprendimą skirti pagrindinės opozicinės Reformų partijos, per rinkimus gavusios daugiausiai vietų parlamente, lyderę Kają Kallas kandidate į šalies premjerus.

„Kova su koronavirusu tęsis dar ilgai. Tai sugriovė mūsų ekonomiką, paveikė mūsų šeimų gerovę ir saugumą. Ir aš, ir estų tauta tikimės, kad Estijoje netrukus bus nauja, aktyvi ir dirbti sugebanti vyriausybė, kuri sutelks dėmesį į kovą su pandemija ir ekonomine krize, į mūsų gyvenimo gerinimą“, – per susitikimą su K. Kallas sakė prezidentė.

Dabar K. Kallas per 14 dienų turi pateikti parlamentui ataskaitą dėl būsimos vyriausybės formavimo pagrindų ir užsitikrinti įstatymų leidėjų paramą.

Estijos premjeras, pagrindinės valdančiosios Centro partijos pirmininkas Juri Ratas trečiadienį atsistatydino dėl partijai, kaip juridiniam asmeniui, pareikštų įtarimų korupcija. Premjero atsistatydinimas automatiškai reiškia ir visos vyriausybės atsistatydinimą.

Centro partija jau pranešė, kad Reformų partija pasiūlė jai formuoti koaliciją ir kad pasiūlymas buvo priimtas. Ketvirtadienį abi partijos pradėjo derybas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS