„EUobserver“: ES atsakas į referendumą Kryme bus „ribotos sankcijos“ | Diena.lt

"EUOBSERVER": ES ATSAKAS Į REFERENDUMĄ KRYME BUS „RIBOTOS SANKCIJOS“

Europos Sąjungos (ES) valstybių ambasadoriai sekmadienį vėlai vakare sutarė įvesti „ribotą“ vizų draudimą ir turto įšaldymą kai kuriems asmenims Rusijoje reaguojant į sekmadienį Kryme vykusį referendumą, rašo Briuselio nepriklausoma svetainė EUobserver.

Diplomatinis šaltinis sakė, kad vėlai vakare vykusio susitikimo metu buvo „pasiektas susitarimas dėl (Rusijos pareigūnų) sąrašo, kuris yra gana ribotas tiek kalbant apie tų pareigūnų rangą, tiek apie jame esančių pavardžių skaičių“.

Šaltinis pridūrė, kad pietinės valstybės, įskaitant Kiprą, Graikiją, Portugaliją ir Ispaniją, pasisakančios prieš griežtesnio pobūdžio atsakomuosius veiksmus, sulaukė „tylios paramos“ iš Prancūzijos ir Vokietijos. Tuo tarpu Didžioji Britanija norėjo griežtesnio atsako.

Kitas ES šaltinis sakė, kad pirmadienį Briuselyje susitinkantys Bendrijos užsienio reikalų ministrai „gali vėl atnaujinti diskusijas“ dėl to sąrašo. Tačiau jis pridūrė: „Visgi manau, kad šiame vėlyvame etape jie sutelks dėmesį į tai, kad būtų pasiųsta vieninga ES žinia“.

Pirmadienį prorusiška Krymo valdžia paskelbė, kad sekmadienį vykusiame referendume 96,77 proc. balsavusiųjų pasisakė už regiono atsiskyrimą nuo Ukrainos ir prisijungimą prie Rusijos.

Plebiscite dalyvavo 83,1 proc. tokią teisę turėjusių rinkėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS