Euro kursas nukrito žemiausiai nuo lapkričio vidurio | Diena.lt

EURO KURSAS NUKRITO ŽEMIAUSIAI NUO LAPKRIČIO VIDURIO

Euro kursas JAV dolerio atžvilgiu antradienį pasiekė žemiausią lygį nuo lapkričio vidurio – 1,07 dolerio už eurą, investuotojams vertinant bazinių palūkanų mažinimo Jungtinėse Valstijose ir euro zonoje perspektyvas, taip pat naujausius statistinius duomenis.

„Trading Economics“ pažymi, jog viltys, kad JAV Federaliniai Rezervai ryšis ankstyvesniam pinigų politikos švelninimui, išblėso. Be to, rinkose tvyro įsitikinimai, jog to daryti neskubės ir Europos Centrinis Bankas, nepaisydamas silpnų ekonominių duomenų.

Dabartinėmis analitikų prognozėmis, per šiuos metus bazinės palūkanos euro zonoje gali būti apkarpytos 1,25 procentinio punkto. Tuo tarpu dar prieš daugiau nei savaitę pranašautas mažinimas 1,6 procentinio punkto.

ECB antradienį paskelbti naujausi reguliarių apklausų duomenys atskleidė, kad euro zonos vartotojai gruodį sumažino savo lūkesčius dėl infliacijos per ateinančius 12 mėnesių iki 3,2 proc., o tai – žemiausias lygis nuo 2022-ųjų vasario.

Kiti euro zonos statistiniai duomenys parodė mažmeninės prekybos susitraukimą gruodį – 1,1 proc. per mėnesį ir 0,8 proc. per metus.

Optimizmo suteikė stipriausias per trejus metus užsakymų Vokietijos gamykloms pagausėjimas paskutinį praėjusių metų mėnesį – 8,9 proc., tačiau šį šuolį nulėmė gausus orlaivių užsakymų skaičiaus padidėjimas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

EUROPOS SĄJUNGAI...

Toliau šokite pagal Amerikos teroristų dūdelę - subyrės ne tik Europos Sąjunga, bet prarasite savo valstybingumus. Jau šiandien beveik visuose valstybėse streikai..."Slava Ukraini"!....

Litas

doleris niekada neatleis uz jo ir usa galybes smukima ,niekada,beda tik ta kad eutadas zino savo likima ir su tuo susitaike

Versija

Uzdejo palūkanas finansuos kara rytuose?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS