Eurokomisaras: jei Rusija nutrauks dujų tiekimą, ES bus pasirengusi | Diena.lt

EUROKOMISARAS: JEI RUSIJA NUTRAUKS DUJŲ TIEKIMĄ, ES BUS PASIRENGUSI

Europos Sąjungos ekonomikos komisaras Paolo Gentiloni (Paolas Džentilonis) šeštadienį sakė, kad Bendrija yra „gerai pasirengusi“ tam atvejui, jei Rusija visiškai sustabdytų gamtinių dujų tiekimą.

Tai, pasak jo, užtikrina saugyklų pajėgumai ir energijos taupymo priemonės.

„Mes gerai pasirengę priešintis Rusijos kraštutiniam naudojimuisi dujų ginklu“, – sakė jis reporteriams konsultavimo firmos „The European House – Ambrosetti“ organizuoto ekonomikos forumo kuluaruose.

„Mes nebijome Putino sprendimų; prašome rusų gerbti sutartis, bet jei jie to nedarys, mes pasirengę reaguoti“, – sakė jis.

Mes gerai pasirengę priešintis Rusijos kraštutiniam naudojimuisi dujų ginklu.

Rusijos energetikos milžinė „Gazprom“ penktadienį paskelbė, kad buvo visiškai sustabdytas tiekimas dujotiekiu „Nord Stream“, nes dujotiekį esą reikia toliau remontuoti.

„Gazprom“ trečiadienį trims dienoms sustabdė dujų tiekimą Vokietijai šiuo vamzdynu, kad atliktų techninės priežiūros darbus. Tiekimas turėjo būti atnaujintas šeštadienį, bet „Gazprom“ nurodė, kad atliekant vienintelės dar veikusios „Nord Stream“ turbinos techninės priežiūros darbus aptikta „tepalo pratekėjimų“, ir pridūrė, kad „kol bus šalinami įrangos gedimai, dujų tiekimas „Nord Stream“ dujotiekiu bus visiškai sustabdytas“.

Taip Maskva reagavo į penktadienį paskelbtą Didžiojo septyneto (G-7) sprendimą nustatyti rusiškos naftos kainų viršutinę ribą.

Dėl tiekimo diversifikavimo ES dujų saugyklos šiuo metu užpildytos maždaug 80 proc., net jei padėtis skirtingose šalyse ir nėra vienoda, sakė P. Gentiloni.

Pasak jo, Briuselis „pastaraisiais mėnesiais daug nuveikė“, bet „šiandien įmanoma padaryti dar daugiau“.

Tikslas yra „vykdyti vieningos Europos strategiją, ekonominiais ginklais veikiančią prieš invaziją į Ukrainą“, paaiškino jis.

„Mes nedalyvaujame kare... Mes remiame Ukrainą. Dabar turime daryti tai efektyviau“, – pabrėžė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

nuomonė

Es visiškai apsieis be rusų dujų...Lai negąsdina,ne tie laikai, atia.

taip

vykdomas genocidinis kerstas visais lygiais su n programa pagal svab programa /populiacijos/ mazinimas iki min paliekant sveikiausius gabiausius istykimiausius siai /elitsaikai/ kuri save sudievino biorobotu formate ?===

melagiena

Jau taip ES pasirengusi, kad dabar jau verkia. O kas bus kai nebegaus duju ir sukils liaudis kuri liks be darbo va tada tai jau bus pasirengusi. Lietuva gi nenaudoja rusu duju, tai kodel kaina taip iskilo? Panasu kad karas tai geras biznis, o pagalba Ukrainai tik priedanga. Kas naudoja rusu dujas tegu dabar pasikankina,bet prie ko cia Lietuva? Ir jei daro duju kainos lubas, tai turi galioti visam pasauliui o ne tik Rusijai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS