Europą šiemet pasiekusių migrantų skaičius perkopė 700 tūkstančių | Diena.lt

EUROPĄ ŠIEMET PASIEKUSIŲ MIGRANTŲ SKAIČIUS PERKOPĖ 700 TŪKSTANČIŲ

  • 0

Jau daugiau negu 700 tūkst. pabėgėlių ir migrantų šiais metais pasiekė Europą per Viduržemio jūrą, tęsiantis didžiausiai migrantų krizei šiame žemyne nuo Antrojo pasaulinio karo, antradienį pranešė Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūra.

Apie 562 355 žmonės, trokštančių pabėgti nuo karo ir skurdo, daugiausia iš Sirijos, Irako ir Afganistano, pasiekė Graikijos krantus, o dar apie 140 tūkst. šiemet atvyko į Italiją, todėl bendras atvykėlių skaičius – daugiau negu 705 200.

Vaikai sudarė 20 proc. visų atvykėlių.

Bent 3 210 žmonės žuvo arba dingo per pavojų kupiną kelionę.

Daugiau negu pusė šiais metais atvykusių žmonių buvo Sirijos piliečiai. Afganistaniečiai sudaro 18 proc., o irakiečiai – 6 procentus.

Kaip nurodo JT aukštojo komisaro pabėgėlių reikalams (UNHCR) biuras, 85 proc. atvykėlių į Europą atkeliavo iš 10 valstybių, kurios yra pagrindinės pabėgėlių kilmės šalys pasaulyje.

Europai stengiantis spręsti šią krizę, nepastebima jokių ženklų, kad antplūdis pradeda mažėti, nors kelionės per Viduržemio jūrą tampa dar pavojingesnės dėl rudenį blogėjančių orų. Kaip praneša Tarptautinė migracijos organizacija (TMO), šeštadienį į Graikiją atvyko 5 239, o sekmadienį – 4 199 žmonės.

„TMP komandos praneša, kad dėl blogų orų ir audringos jūros sekti migrantų laivus jūroje tampa sudėtingiau, vykdomas intensyvesnis stebėjimas iš oro“, – sakoma antradienį paskelbtame organizacijos pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS