Europos ekspertai pradėjo darbą Astravo AE | Diena.lt

EUROPOS EKSPERTAI PRADĖJO DARBĄ ASTRAVO AE

Europos Komisijos ir Europos reguliavimo institucijų branduolinės saugos srityje grupės (ENSREG) deleguotų ekspertų grupė atvyko Astravo atominę elektrinę susipažinti su veiksmų plano pagal jėgainės testavimų nepalankiausiomis sąlygomis rezultatus įgyvendinimą, pranešė Baltarusijos energetikos ministerija.

„Ekspertai jėgainėje dirbs vasario 9-10 dienomis. Jie lankysis elektrinės objektuose, susipažins su medžiaga, atspindinčia nacionalinio veiksmų plano pagal testavimų nepalankiausiomis sąlygomis rezultatus įgyvendinimą, galės užduoti klausimus „Gosatomnadzor“ atstovams, elektrinės projektuotojams ir tiesiogiai jėgainės specialistams“, – teigiama pranešime.

Grupei vadovauja Suomijos branduolinės ir radiacinės saugos centro (STUK) generalinis direktorius Petteri Tiippana (Peteris Tipana), o jos sudėtyje – dar aštuoni ekspertai iš Austrijos, Belgijos, Didžiosios Britanijos, Vengrijos, Vokietijos, Lietuvos, Ukrainos, Suomijos.

Astravo AE vyriausiojo inžinieriaus pavaduotojas saugumui ir patikimumui Rinatas Valejevas šio mėnesio pradžioje sakė, kad dabartinis ENSREG ekspertų vizitas yra vienas iš tarpusavio vertinimo etapų.

„Laukia dar svarbesnis ir ilgalaikis ekspertų vizitas į Astravo AE šių metų gegužės-birželio mėnesiais, jei epidemiologinė situacija bus palanki. Po to Europos ekspertų grupė parengs galutinę ataskaitą. Po ENSREG patvirtinimo, šis dokumentas bus pateiktas Baltarusijai“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Praėjo jau du mėnesiai, o tie "ekspertai" taip nieko blogo ir nerado. Tik didysis šikspertas mūsų Broileris vis kudakuoja...

Anonimas

Ar ekspertai priesnuodi nuo "Noviciok" susileido?

blefas

vis kas del ivaizdzio saukstai po pietu reikejo dalyvaut ir stebet kai state o dabar po fundamentu nepalysi gali buti kaip niujorko PPC /binladeno/ su sesiakampe zvaigzde kaktoje darbas o buspropoganda skalijo teror ...istai ..istai istai ai aiai.......;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS