Europos Komisija nori, kad ES šalys daugiau ginkluotės pirktų iš Europos gamintojų | Diena.lt

EUROPOS KOMISIJA NORI, KAD ES ŠALYS DAUGIAU GINKLUOTĖS PIRKTŲ IŠ EUROPOS GAMINTOJŲ

 Europos Komisija nori, kad ES šalys daugiau ginkluotės  pirktų iš Europos gamintojų ir taip sumažintų savo priklausomybę nuo JAV koncernų.

„Šalys narės turėtų pakeisti dabartinę tendenciją, kai didžiąją daugumą savo gynybos sistemų perka iš ne Europos pramonės tiekėjų“, – vokiečių laikraštis „Handelsblatt“ citavo iki šiol neskelbtą ES ginkluotės pramonės skatinimo strategijos projektą.

Rusijos invazija į Ukrainą esą išryškino europiečių karinius ir pramonės trūkumus. Bendrija turi skubiai pagerinti savo gynybinį pasirengimą, teigiama projekte.

Europos Parlamento (EP) Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Davidas McAllisteris kalbėjo apie „svarbų pagrindą, kad galėtų geriau funkcionuoti gynybos prekių vidaus rinka“. Didėjant geopolitinei įtampai, esą reikia bendro Europos požiūrio į pramonės politikos klausimus, susijusius su gynybos politika. „Būtent čia ir prasideda Europos gynybos pramonės strategija (EDIS) –  grindžiama mūsų investicijų į gynybos politiką spragų analize, mūsų patirtimi, susijusia su Europos gynybos fondu, ir mūsų pramoninių pajėgumų plėtra, siekiant paremti Ukrainą“, – kalbėjo politikas agentūrai dpa.

Strategijos tikslas yra efektyviau naudoti išlaidas, didinti gynybos pramonės operacinius pajėgumus ir užtikrinti gynybos prekių tiekimo saugumą. Tačiau svarbu, kad būtų įtraukta NATO.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Flurona [TRUMP 2024]

Na žinoma, juk tas karas ir yra tam, kad ginklų gamintojai krautusi milijardus.

Panorės ir praeis

Lietuva nuo 2004 metų intensyviai apsiginklavę baltarusiams traktoriais ir statybų verslui reikalinga amunicija, pirkta irgi Baltarusijoj. Viskas. Daugiau pinigų nėra. Lietuviai jau pirko, daugiau nebepirks nieko. Diskusija baigta.

Anonimas

Puikus sprendimas! Taip kursime gerai apmokamas darbo vietas Europoje. Pinigai taip pat liks Europoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS