Europos Komisija patvirtino – pabėgėliams Turkijoje 1,4 mlrd. eurų finansinė pagalba | Diena.lt

EUROPOS KOMISIJA PATVIRTINO – PABĖGĖLIAMS TURKIJOJE 1,4 MLRD. EURŲ FINANSINĖ PAGALBA

Penktadienį Europos Komisija (EK) patvirtino 1,41 mlrd. eurų (1,58 mlrd. JAV dolerių) finansinę pagalbą Turkijoje gyvenantiems pabėgėliams.

Pinigai bus skiriami sveikatos apsaugos, socialinės ir ekonominės paramos bei savivaldybių infrastruktūros projektams, kurie yra naudingi pabėgėliams.

Tai yra bendras 6 mlrd. eurų įsipareigojimas padėti Turkijai įveikti pabėgėlių iš karo nuniokotos Sirijos antplūdį, nes Ankara sutiko neleisti šiems žmonėms pasiekti Europos Sąjungos (ES).

„Šiuo nauju lėšų paskirstymu Bendrija toliau vykdo savo įsipareigojimą remti Turkiją, kuri priima didžiausią pasaulyje pabėgėlių grupę“, – sakė ES kaimynystės politikos ir plėtros komisaras Johannesas Hahnas.

Tačiau Turkija pakartotinai apkaltino Bendriją, kad ši nesilaiko savo įsipareigojimų dėl pagalbos.

Briuselio ir Ankaros santykius 2016 metais paveikė nepavykęs perversmo bandymas Turkijoje, tapęs šalies vyriausybės žlugimo priežastimi. Ankara esą negerbia ES teisinės valstybės principų, piliečių teisių ir žiniasklaidos laisvės.

Be to, ES šią savaitę ėmėsi baudžiamųjų veiksmų prieš Turkiją. ES sumažino stojimo fondus ir atšaukė aukšto lygio susitikimus, o tai susiję su Ankaros veiksmais prie Kipro krantų. Čia Turkija planuoja tolesnę naftos gavybą.

Kipras jau yra Europos Sąjungos narys, o Turkijos bandymai tapti Sąjungos nare vertinami prieštaringai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Siųskit

jau juos atgal,karas gi nevyksta.

tai

rekia skirti parama ir Neringai Venskienei juk ji irgi pabegele ir dar politine bet jav pidarai nepaleidzia nes tai ta pati chebra kaip ir /musu/....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS