Europos Komisija ragina ruoštis „Brexito“ pereinamojo laikotarpio pabaigai | Diena.lt

EUROPOS KOMISIJA RAGINA RUOŠTIS „BREXITO“ PEREINAMOJO LAIKOTARPIO PABAIGAI

Europos Komisija paragino šalis nares, institucijas, piliečius ir įmones ruoštis ryškiems santykių su Didžiąja Britanija ribojimams pasibaigus „Brexito“ pereinamajam laikotarpiui.

Nuo 2021 metų sausio 1 dienos bus „didelių pokyčių“, ketvirtadienį pranešė Komisija. Tai galios „bet kokio scenarijaus atveju“ – ir tada, jei vis dėlto pavyks sudaryti su Didžiąja Britanija prekybos susitarimą.

Didžioji Britanija sausio 31 dieną išstojo iš ES. Pereinamuoju laikotarpiu iki metų pabaigos šalis dar lieka ES vidaus rinkoje ir Muitų sąjungoje. ES pažadėjo Londonui laisvosios prekybos zoną be muitų ir importo kvotų. Tačiau derybos jau kelis mėnesius nejuda į priekį.

Britai per referendumą 2016 metais nusprendė „palikti Europos Sąjungą ir atsisakyti jos privalumų“, pareiškė Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen. Tai esą reiškia, kad „mūsų santykiai neišvengiamai keisis, nepaisant to, kaip sunkiai mes dabar dirbame dėl glaudžios partnerystės sutarties“. Todėl piliečiai ir įmonės turi kiek įmanoma gerai pasiruošti 2021 metų sausio 1 dienai.

Komisija paskelbė 35 puslapių pranešimą, kuriame apžvelgia galimus padarinius įvairioms ūkio sritims – nuo prekybos ir finansinių paslaugų iki kelionių, duomenų apsaugos ir autorinių teisių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kada

Subires ES? Kokia valstybė bus sekanti?

kreipiuosi

i anuke Saulyte tu jau suaugusi paklausyk dieduko ir vazi/uok tevisken lauksim apkabinsim pasidalinsim viskuo nes ten laimes nerasi ?

o

Brexit pabaiga bus pagal Darjanos prognoze 2024m kai sala pasiners i elmes tai tautieci/ai/ kol nevelu varmykit gimtynen lauksim priglausim isgyvensim senjoras 83m?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS