Europos merų suvažiavimas: švaresni miestai | Diena.lt

EUROPOS MERŲ SUVAŽIAVIMAS: ŠVARESNI MIESTAI

Beveik 400 Europos miestų iš 30 valstybių įsipareigojo laikytis bendrų ES išsikeltų tikslų ir iki 2020 m. sumažinti savo CO2 emisijas daugiau nei 20 procentų.

Įsipareigojimus dėl energetinio efektyvumo ir atsinaujinančios energijos panaudojimo didinimo merai vasario 10 d. prisiėmė Europos Parlamente. Į oficialią ceremoniją Europos Parlamente sugužėjo pusketvirto šimto metų.

Iki šiol ambicingų kovos su klimato kaita tikslų įsipareigojo siekti 23 ES valstybių miestai. Tarp konvenciją pasirašiusių tokių didmiesčių kaip Paryžius, Briuselis, Roma, Štutgartas ar Barselona galima rasti ir Lietuvos miestų – Anykščiai, Kaunas, Pakruojis, Panevėžys, Šilalė, Šilutė ir Panevėžys.

Prie konvencijos prisijungė ne vienas už ES ribų esantis miestas ir miestelis – Ciurichas, Stambulas, Banja Luka, Lvovas ir kiti.
 
Europos Komisijos žaliųjų miestų iniciatyva skatina Europos miestus mažinti taršą ir CO2 išmetimą, kuriant gyvybingas tradicinių šildymo ir eismo sprendimų alternatyvas.
 
Programoje dalyvaujantys miestai parengs tvarios energetikos veiksmų planus ir kas dvejus metus teiks ataskaitas apie padarytą pažangą. Mes pakalbinome kai kuriuos iš Briuselyje apsilankiusių merų. Norėdami sužinoti, kokių „žaliųjų“ iniciatyvų ėmėsi Europos miestai ir miesteliai, žiūrėkite nuotraukų galeriją puslapio dešinėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS