Europos Parlamentas padavė į teismą Europos Komisiją | Diena.lt

EUROPOS PARLAMENTAS PADAVĖ Į TEISMĄ EUROPOS KOMISIJĄ

Europos Parlamentas padavė į teismą Europos Komisiją, nes ji iki šiol netaiko naujo mechanizmo dėl sankcijų už teisinės valstybės principų pažeidimus ES šalyse.

Parlamento Teisės departamentas penktadienį EP pirmininko Davido Sassolio prašymu pateikė ieškinį Europos Teisingumo Teismui (ETT), pranešė parlamento atstovė.

Tikimės, kad Europos Komisija veiks nuosekliai ir įgyvendins tai, apie ką Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen kalbėjo pastaruosiuose plenariniuose debatuose teisinės valstybės tema, sakė D. Sassolis. Po žodžių turi sekti darbai, pabrėžė jis.

Metų pradžioje įsigaliojęs naujas mechanizmas numato, kad ES šalims gali būti sumažintos išmokos iš bendro biudžeto, jei kyla grėsmė, kad pinigai dėl teisinės valstybės principų pažeidimo bus netinkamai panaudoti. Vyriausybės Vengrijoje ir Lenkijoje baiminasi, kad naujasis mechanizmas pirmiausiai bus panaudotas prieš jas. Todėl jos pateikė skundą ETT, kuris dar nagrinėjamas.

Europos Komisija ketino imtis veiksmų tik tuomet, kai ETT priims sprendimą dėl Budapešto ir Vengrijos ieškinių. Toks yra ir ES šalių lyderių susitarimas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

reikes

duot klozeta teisman,kad kartais buna krastai mano numyzalioti

r y š k ė j a Europos Sąjungoje b e t v a k ė,

VALSTYBĖS nesitikėjo tokios betvarkės s t o d a m o s į SĄJUNGĄ.

Kaunietis

Tikras cirkas - prasidės pjautynės, kuri instancija svarbesnė. Ir ES klerkams iš viso nesvarbu atskirų valstybių konstitucijos, per amžius susiklosčiusios jų tradicijos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS