R. Juknevičienė: A. Lukašenką apskritai reikėtų izoliuoti | Diena.lt

R. JUKNEVIČIENĖ: A. LUKAŠENKĄ APSKRITAI REIKĖTŲ IZOLIUOTI

  • 33

Europos Parlamento narė Rasa Juknevičienė sako, kad Minsko stumiamus migrantus organizuoja ne tik Aliksandras Lukašenka, bet ir Kremliaus šeimininkas Vladimiras Putinas, praneša Info diena.

„Manau, kad A. Lukašenka pats daro viską, kad gautų pagal nuopelnus“, – sakė R. Juknevičienė.

Ji aptarė, kokios sankcijos galėtų būti taikomas prieš A. Lukašenkos režimą: „Labiausiai mūsų politinėje grupėje kalbama apie sankcijas dėl skrydžių, dėl to, kad šalys, kurios padeda aptarnauti tą kontrabandą žmonėmis, kad prasidėtų rimta klaba ir kad kuo greičiau būtų sankcionuojama „Belavia“ ir visa tai, kas susiję su skrydžiais į Minską“.

„Sunku pasakyti, kas Minską paveiktų. Vis tiek kas nors jį paveiks, čia – ilgalaikis procesas, nemanau, kad čia yra artimiausių dienų klausimas. Bet tai, kad kai kurios Europos Sąjungos (ES) valstybės naudoja lėktuvus „Belaviai“, irgi nėra normalu.  Tai, kad „Belavia“ bendradarbiauja ne su ES valstybėmis – visiškai nenormalu. Ką jau kalbėti apie skrydžius iš Turkijos, Stambulo. Skrydžiai jau ne tik iš Irako, bet iš kitų valstybių, taigi pasaulis platus. Čia, žinoma, viena iš detalių. Apskritai A. Lukašenką reikėtų izoliuoti“, – kalbėjo R. Juknevičienė.

„Ir, žinoma, daugelis kalba apie tai, kad už A. Lukašenkos stovi V. Putinas. Be V. Putino paramos, be patarimų tokie dalykai nebūtų daromi“, – tikino Europos Parlamento narė.

Iš kairės: Alikasandras Lukašenka ir Vladimiras Putinas. / Scanpix nuotr.

„Yra paskelbtas karas, yra daug nerimo, kad ta situacija nebūtinai gerės. Nežinia, ką Kremlius sumąstė, kokį čia karą sumąstė. Jau dabar matome, kad jie labai aktyviai įsikišo su pagalba skleidžiant dezinformaciją, padėdami A. Lukašenkai kariauti informacinį karą, įsikišo Sergejus Lavrovas, siūlo A. Lukašenkai mokėti pinigus ir pan. Reikia nusiteikti, kad esmė yra tie du režimai – A. Lukašenkos ir V. Putino“, – šnekėjo ji.

R. Juknevičienė paneigė mintis, kad Minskas savo elgesiu yra priekyje mūsų ir Europos: „Vis tiek galutinis rezultatas bus toks, kad tie režimai žlugs. A. Lukašenka žlugs. Klausimas, kiek dar bus aukų ir bėdų. Aišku, kad situacija bloga, aišku, kad A. Lukašenka buvo nepakankamai nubaustas po 2020 metų rinkimų – dėl to sutinku. Gali būti, kad dėl to ir mokame tam tikrą mokestį“.

A. Lukašenka apskritai nė kelių dienų neišgyventų, nebūtų valdžios uzurpatoriumi, jei nebūtų paramos iš Kremliaus.

Pasak Europos Parlamento narės, tai, kad Europos lyderiai kalbasi su Rusija, kad ši spręstų Baltarusijos migrantų krizę, yra įrodymas, kad viską organizuoja Kremlius, o ne Minskas: „Bent jau aš esu iš tų, kurie tuo tiki, tiksliau, esu įsitikinus – čia ne tikėjimo klausimas, tą rodo faktai. A. Lukašenka apskritai nė kelių dienų neišgyventų, nebūtų valdžios uzurpatoriumi, jei nebūtų paramos iš Kremliaus“.

R. Juknevičienė pakomentavo, kaip reikėtų spręsti migrantų krizę: „Tas bėdas reikia spręsti taip, kaip sprendžia Lietuva, Lenkija – tiesiog atsitverti ir kovoti su šita krize, hibridine ataka. Gaila, turiu pripažinti, kad dauguma kairiųjų politikų Europos Parlamente visiškai neadekvačiai supranta situaciją, jie kalba apie visai kitus dalykus. Pagal juos, turime atsiverti ir priimti visus. Aš suprantu, gaila žmonių, tačiau jie kategoriškai nepritaria nei neįsileidimo politikai, nei sienų statymui. Tačiau jau yra daug blaivaus vertinimo, kad nėra kito kelio kaip sienos statymas“.

„Mes turime reikalą ne su kokiu nors vienadieniu režimu. Prisiminkime Sovietų Sąjungą – tai truko ilgai. Mes patys buvome okupuoti 50 metų, tas Šaltasis karas vyko tikrai labai ilgai. Nusiteikime būtent tokiai situacijai. Klausimas, kokios strategijos bus laikomasi – ar dialogo su nusikaltėliais, ar taip, kaip buvo Šaltojo karo laikais, sulaikymo strategijos. Tas laikas, kada tie režimai žlugs, ateis anksčiau ar vėliau, bet šiandien mes turime pasiruošti ilgalaikiam stovėjimui, gynybai ir baigti turėti kokių nors iliuzijų. Čia – ne laimėjimai ir pralaimėjimai. Buvo panašiai kalbama ir Šaltojo karo metu, kad reikia pradėti bendrauti, nes mes pralaimime. Nepralaimime. Pralaimės V. Putinas. Ilgalaikėje perspektyvoje šitos diktatūros pralaimės, Europoje jų tiesiog iš principo negalės būti“, – teigė ji.

 

GALERIJA

  • Iš kairės: Alikasandras Lukašenka ir Vladimiras Putinas. / Scanpix nuotr.
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Rezervistai

Ar tik ne is vienos organizacijos visi?

jonas

Žiū, kaip prabilo Abišalos - žmogyno, už 250.000 dolerių pamokiusio , kaip reik apmauti Lietuvą - parnerio (Z.Juknevičiaus ) partnerė Rasa Juknevičienė. Norit sužinot, kas pamokslauja? Patariu paskaityt V. Petkevičiaus "Durnių laivas", "Durniškės", "Prakeiktieji ir pateptieji". Nebūkit patiklūs, šita pani žmonių negynė, šita "patriotė" yr "ponia". Skaitykit V.Petkevičių.

Vitalijus

Pradžioje išmokti reikią rašyti pavardė, priešą reikią žinoti .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS