Europos Sąjunga skirs 375 mlrd. eurų turizmo atkūrimui po pandemijos | Diena.lt

EUROPOS SĄJUNGA SKIRS 375 MLRD. EURŲ TURIZMO ATKŪRIMUI PO PANDEMIJOS

Europos Sąjunga skirs 375 mlrd. eurų bendrijos turizmo sektoriaus atgaivinimui po koronaviruso pandemijos, pranešė Europos turizmo komisijos (European Travel Commission, ETC) vadovas Eduardas Santanderis.

255 mlrd. eurų sulauks ES narių vyriausybės savo turizmo sektoriui remti, o apie 120 mlrd. eurų numatyta skirti turizmo sektoriaus kompanijoms bei privatiems verslininkams jų veiklos atkūrimui.

„ES paramą savo narėms, reikalingą turizmo sektoriui atgaivinti po koronaviruso pandemijos, įvertino 255 mlrd. eurų. Dar maždaug 120 mlrd. eurų sudarys papildomos investicijos, kurios turėtų padėti turizmu besiverčiantiems verslininkams atsigauti“, – interviu Portugalijos agentūrai „Lusa“ sakė E. Santanderis.

Jo žodžiais, dėl koronaviruso pandemijos įvestų judėjimo suvaržymų „ES turizmo sektorius iš pradžių susitraukė iki nulio, o dabar sudaro dešimtadalį įprastinių apimčių“.

„Dėl šių priemonių nukentėjo ir su turizmu susiję verslai, tokie kaip kruizų ir įprastinių turistinių kelionių organizavimo, taip pat ir oro susisiekimo“, – pabrėžė ETC vadovas.

E. Santanderis konstatavo, jog koronaviruso pandemijos krizė skaudžiausiai smogė Pietų Europos valstybėms – Portugalijai, Ispanijai, Italijai ir Balkanų šalims.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS