Europos Taryba: Latvija turi sureguliuoti lobistinę veiklą | Diena.lt

EUROPOS TARYBA: LATVIJA TURI SUREGULIUOTI LOBISTINĘ VEIKLĄ

  • 0

Nepakankamas lobistinės veiklos, parlamentinės etikos ir interesų konfliktų reguliavimas – tokius pagrindinius trūkumus savo ataskaitoje apie Latvijos parlamentarų, teisėjų ir prokurorų veiklą išskiria Valstybių grupė kovai su korupcija (Group of States Against Corruption, GRECO), veikianti prie Europos Tarybos, rašo lsm.lv.

Naujausioje ataskaitoje apie Latvijos teisinę sistemą teigiama, kad šalis įgyvendino 9 iš 14 anksčiau GRECO pateiktų rekomendacijų. Nepaisant sėkmingai įgyvendintų pokyčių, GRECO ragina Latviją sparčiau imtis lobistinės veiklos reguliavimo įstatymo.

Taip pat GRECO pažymi, kad teisėjų ir prokurorų teisinio imuniteto panaikinimo klausimas nėra sureguliuotas.

„Teisėjų ir prokurorų Administracinio imuniteto atšaukimas vis dar išlieka nesureguliuotu klausimu“, – sakoma GRECO ataskaitoje.

Be kita ko, tvirtina GRECO, yra neišspręstas ir parlamentarų ryšių su lobistais bei interesų grupėmis, siekiančių paveikti įstatymų leidybą Saeimoje, klausimas.

Korupcijos suvokimo indekse, kurį rengia „Transparency International“, pernai Latvija surinko 58 balus ir atsidūrė 41-oje vietoje iš 180 šalių. Lietuva šiame indekse pasirodė kiek geriau – surinkusi 59 balus atsidūrė 38-oje vietoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS