EVA pradėjo vertinti bendrovės „CureVac“ vakciną nuo COVID-19 | Diena.lt

EVA PRADĖJO VERTINTI BENDROVĖS „CUREVAC“ VAKCINĄ NUO COVID-19

Europos Sąjungos vaistų priežiūros agentūra penktadienį pranešė pradėjusi vokiečių bendrovės „CureVac“ sukurtos vakcinos nuo koronavirusinės infekcijos „tęstinę peržiūrą“.

Ši procedūra yra pirmasis žingsnis norint patvirtinti šį preparatą vartojimui bloko teritorijoje.

„Preliminarūs laboratorinių tyrimų ir ankstyvų klinikinių tyrimų su suaugusiaisiais rezultatai rodo, kad vakcina sukelia antikūnų ir imuninių ląstelių, kovojančių su [koronavirusu], gamybą“, – rašoma Europos vaistų agentūros (EVA) pranešime.

Jame priduriama, kad preparato „CureVac“ tęstinė peržiūra bus tęsiama, „kol bus surinkta pakankamai įrodymų oficialiai paraiškai dėl leidimo prekiauti“.

Vėluojant trijų jau patvirtintų vakcinų siuntoms, 27 ES valstybės narės spaudžia EVA kuo greičiau leisti platinti daugiau preparatų.

Šiuo metu atliekami plataus masto tyrimai dėl iRNR vakcinos „CureVac“. Jeigu bus išduotas leidimas, ją gamintų farmacijos milžinė „Bayer“.

„Jei viskas bus gerai, EVA leidimas galėtų būti išduotas balandžio mėnesį“, – Vokietijos televizijai sakė tyrimą kuruojantis profesorius Peteris Kremsneris (Pėteris Kremsneris) iš Tiubingeno tropinės medicinos instituto.

Pati EVA nurodė, kad tvirtinimo procesas „turėtų užtrukti mažiau laiko nei įprasta“ dėl tęstinės peržiūros, taip pat taikomos „Novavax“ ir „Johnson and Johnson“ vakcinoms.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

evaldas

o visata yra lagamino formos

N

Nuo ko tie skiepai nėra tos coronos tai melas kvailina tauta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS