EVT pirmininkas prisipažino: po „sofageito“ skandalo jį graužia sąžinė | Diena.lt

EVT PIRMININKAS PRISIPAŽINO: PO „SOFAGEITO“ SKANDALO JĮ GRAUŽIA SĄŽINĖ

Po „sofageito“ skandalo Ankaroje Europos Vadovų Tarybos pirmininką Charlesą Michelį graužia sąžinė. „Neslėpsiu, nuo tada naktimis blogai miegu, nes mano galvoje vis sukasi ta scena, – sakė Ch. Michelis Vokietijos laikraščiui „Handelsblatt“ . – Jei būtų įmanoma, grįžčiau ir padėtį ištaisyčiau“.

Antradienį Ch. Micheliui ir U. von der Leyen lankantis Ankaroje, Komisijos vadovei neatsirado vietos per susitikimą su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu atsisėsti šalia jo ir EVT pirmininko. Ji buvo priversta prisėsti gerokai toliau ant sofos.

Šis incidentas sukėlė didelį pasipiktinimą Briuselyje. R. T. Erdoganas sulaukė kaltinimų dėl neapykantos moterims. Tačiau kritikos strėlės skriejo ir Ch. Michelio adresu, nes jis iš karto nepareiškė protesto dėl tokio elgesio su U. von der Leyen.

Duodamas interviu laikraščiui „Handelsblatt“, Ch. Michelis vėl teisinosi. „Aš būgštavau, kad jei kaip nors reaguosiu, sukelsiu daug rimtesnį incidentą“, – teigė jis.

Turkija kritiką atmeta, vadina ją nesąžininga ir dėl incidento savo ruožtu kaltina ES. Sėdėjimo tvarka „buvo nustatyta atsižvelgiant į ES pasiūlymą“, – sakė Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlütas Cavusoglu.

GALERIJA

  • EVT pirmininkas prisipažino: po „sofageito“ skandalo jį graužia sąžinė
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

TAM, KAD SĄŽINĖ GRĄUŽTŲ...

Pirmiausiai - reikia tą sąžinę TURĖTI. Kokiu reikia būti chamu, kad pirmoje eilėje atsisėsti pačiam, nepasiūlius kėdės damai?...Čia nėra JOKIU PASITEISINIMŲ. CHASMAI ABUDU.

AK

Aišku, kad turėjo užleisti vietą, ir paklausti kur dar viena kėdė.

Pagarba Erdoganui

Pagaliau ES režimo veikėjus priima taip kaip jie nusipelno. Lavrovas Boreliui nušluostė snukį. Erdoganas ES. Tokia praktika turi būti tęsiama kol ES pradės gerbti kitų valstybių interesus ir nepažeidinėti žmogaus teisių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS