EVT pirmininkas ragina steigti europinį institutą musulmonų dvasininkams rengti | Diena.lt

EVT PIRMININKAS RAGINA STEIGTI EUROPINĮ INSTITUTĄ MUSULMONŲ DVASININKAMS RENGTI

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis pirmadienį pareiškė palaikąs idėją steigti europinį institutą imamams rengti.

Ch. Michelis tai pareiškė atvykęs į Vieną pagerbti praėjusią savaitę Austrijos sostinėje džihadisto surengtos atakos aukų. 

„Labai svarbu šiuo klausimu laikytis tvirtos pozicijos. Manau, kad mums, be kita ko, reikėtų debatų europiniu lygiu dėl prieš kurį laiką iškeltos idėjos steigti europinį institutą imamams rengti“, – sakė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas žurnalistams.   

Anot Ch. Michelio, „tokia tolerancijos, atvirumo žinia galėtų būti pasiųsta europiniu lygiu... užtikrinant, kad pripažįstama civilinės teisės viršenybė“.

„Terorizmą šlovinančios žinutės internete turi būti nedelsiant šalinamos. Teroristai ir jų liaupsintojai internete negali likti nebaudžiami“, – vėliau socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Ch. Michelis.  

Lapkričio 2-osios išpuolis Vienoje buvo pirmoji didelė ataka šalyje per kelis pastaruosius dešimtmečius ir pirmoji, įvykdyta džihadisto.

Užpuolikas, įvardytas kaip 20-metis Kujtimas Fejzulai (Kuitimas Feizulajus), turėjęs Austrijos ir Šiaurės Makedonijos pilietybę, buvo nukautas policijos. Pernai jis buvo nuteistas ir įkalintas už tai, kad bandė nuvykti į Siriją ir prisijungti prie džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“.

„Manome, kad terorizmas yra pagrindinė, didžiulė, grėsmė šiuolaikinės Europos vertybėms“, – sakė Ch. Michelis ir pridūrė, kad „mes nenusiteikę rodyti silpnumo ar neryžtingumo“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Cia jis

rimtai?Ar is ryto, tik prabudes.Koiai tautybei jis pats priklauso.Visa praeita istorija Europa buvo krikscioniska.Tai ruoskit kunigus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS