EVT vadovas Ch. Michelis telefonu pasikalbėjo su R. Pratasevičiaus šeima | Diena.lt

EVT VADOVAS CH. MICHELIS TELEFONU PASIKALBĖJO SU R. PRATASEVIČIAUS ŠEIMA

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis) trečiadienį kalbėdamasis telefonu su Minsko režimo sulaikyto baltarusių aktyvisto Ramana Pratasevičiaus šeimos nariais Europos Sąjungos vardu išreiškė su jais solidarumą.

„Ką tik paskambinau Dzmitrui Pratasevičiui, norėdamas išreikšti visišką ES solidarumą su Pratasevičių šeima ir savo, kaip tėvo, atjautą. Dar kartą raginu Baltarusijos valdžią nedelsiant paleisti jo sūnų Ramaną, [jo merginą] Sofiją Sapegą ir visus kitus politinius kalinius“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė EVT vadovas.

Sekmadienį bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių, neva dėl numanomos bombos grėsmės buvo priverstinai nutupdytas Minske. Ten buvo sulaikytas juo skridęs vienas iš opozicijos informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėjų R. Pratasevičius ir jo mergina S. Sapega – Vilniuje įsikūrusiame Europos humanitariniame universitete studijuojanti Rusijos pilietė.

Pernai „Nexta“ įkūrėjus 22 metų Sciapaną Pucilą ir 26 metų R. Pratasevičių Baltarusijos valdžia įtraukė į „asmenų, dalyvaujančių teroristinėje veikloje“, sąrašą, o patį kanalą paskelbė „ekstremistiniu“ ir nurodė jį blokuoti.

Po rugpjūtį įvykusių Baltarusijos prezidento rinkimų, kuriuos opozicija ir Vakarų demokratijos laiko suklastotais, šalį kelis mėnesius krėtė beprecedenčiai masiniai protestai. To balsavimo nugalėtojų buvo paskelbtas autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka, geležiniu kumščiu valdantis šalį jau beveik tris dešimtmečius.

GALERIJA

  • Romanas Pratasevičius ir jo tėvai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS