„Facebook“ žada stabdyti dezinformaciją apie JAV rinkimus | Diena.lt

„FACEBOOK“ ŽADA STABDYTI DEZINFORMACIJĄ APIE JAV RINKIMUS

Socialinis tinklas „Facebook“ pažadėjo JAV prezidento rinkimų dieną realiu laiku stebėti dezinformacijos ir manipuliavimo pastangas, rinkėjams antradienį pradėjus balsuoti rinkimų apylinkėse visoje šalyje.

Kompanija žada drauge su kitomis socialinėmis platformomis stabdyti dezinformaciją apie rinkimus, įskaitant pirmalaikius pergalės paskelbimus, kad nepasikartotų 2016 metų pastangos manipuliuoti.

„Mūsų rinkimų operacijų centras toliau realiu laiku stebės virtinę dalykų, įskaitant pranešimus apie rinkėjų slopinimo turinį“, – sakoma socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame „Facebook“ pareiškime.

„Jei matysime bandymus slopinti dalyvavimą, bauginti rinkėjus ar tai organizuoti, šis turinys bus pašalintas“, – sakoma pareiškime.

„Facebook“ nurodė, kad jo rinkimų centras taip pat stebi kitus dalykus, tokius kaip prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) šalininkų veiksmai siekiant apsupti demokratų kandidato Joe Bideno (Džo Baideno) kampanijos autobusus.

„Atidžiai stebime ir šalinsime turinį, kuriuo raginama koordinuotai pakenkti ar trukdyti bet kurių žmonių galimybėms balsuoti“, – pabrėžė „Facebook“.

Atidžiai stebime ir šalinsime turinį, kuriuo raginama koordinuotai pakenkti ar trukdyti bet kurių žmonių galimybėms balsuoti.

Kompanija pakartojo, kad skelbs įspėjančius prierašus prie bet kokių įrašų, kuriais bus siekiama pernelyg anksti paskelbti pergalę rinkimuose.

„Jei kuris nors kandidatas į prezidentus ar partija paskelbs pirmalaikę pergalę, mes pridėsime konkretesnės informacijos prierašuose prie kandidatų įrašų, pridėsime konkretesnės informacijos... įspėjimuose ir toliau rodysime naujausius rezultatus savo Balsavimo informacijos centre“, – nurodė socialinės žiniasklaidos milžinė.

Tuo metu „Twitter“ dėl klaidinančios informacijos skleidimo pridėjo įspėjimą prie vėlai pirmadienį paskelbto D. Trumpo įrašo, kuriame buvo sakoma, kad lėtas balsų skaičiavimas rinkimams svarbioje Pensilvanijos valstijoje galėtų nulemti „paplitusį ir nevaldomą sukčiavimą“.

„Tai taip pat skatins smurtą gatvėse. Reikia kažką daryti!“ – rašė D. Trumpas.

Ir „Facebook“, ir „Twitter“ ėmėsi daug žingsnių melagingos ir klaidinančios rinkimų informacijos srautui stabdyti, bet įgyvendindamos savo politiką susidūrė su gedimais ir spragomis.

Interneto milžinei „Google“ priklausanti vaizdo įrašų transliavimo platforma „YouTube“ taip pat siekė riboti dalijimąsi vaizdo įrašais su dezinformacija apie rinkimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Faktas

Kitaip sakant įveda cenzurą. Tik viena nuomonė gali būti teisinga, visos kitos propaganda. Ir ši pornografija vadinama vertybė, žodžio laisvė ir demokratija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS