Forume Sankt Peterburge – beprecedentis saugumas aplink V. Putiną | Diena.lt

FORUME SANKT PETERBURGE – BEPRECEDENTIS SAUGUMAS APLINK V. PUTINĄ

  • 16

Sankt Peterburge penktadienį, Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui dalyvaujant pasauliniame ekonomikos forume, buvo blokuojamas mobilusis internetas ir imtasi kitų precedento neturinčių saugumo priemonių.

Anksčiau antrajame pagal dydį Rusijos mieste vykstančio forumo organizatoriai – fondas „Roskongress“ – pranešė, kad interneto ryšys per mobiliojo ryšio operatorius bus blokuojamas.

„Naudokitės belaidžiu ryšiu, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, padidintą saugumą susiedamas su išpuolių iš Ukrainos grėsme.

Anot vietos dienraščio „Fontanka“, prie pastatų, kuriuose vyksta forumo renginiai, patruliavo pareigūnai su tarnybiniais šunimis, o ilgos automobilių eilės laukė patikros.

„Saugumo priemonės... yra beprecedentės“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo D. Peskovą.

„Tai įprasta praktika. Priešas elgiasi įžūliai ir neatsisako bandymų padaryti žalos“, – sakė D. Peskovas ir pridūrė, kad tokiomis sąlygomis labai svarbu išlikti budriems ir mobilizuotiems.

Forumas vyksta vakarų Rusijoje, pastarosiomis savaitėmis šaliai tapus daugybės dronų atakų, taip pat ginkluoto įsiveržimo ir sprogimų, dėl kurių Maskva kaltina Kyjivo pajėgas, taikiniu.

Ukraina neigia esanti su tuo susijusi.

Sankt Peterburgas yra toli nuo Ukrainos, tačiau balandį čia per sprogimą žuvo įtakingas karo tinklaraštininkas Vladlenas Tatarskis.

Maskva apkaltino Kyjivo slaptąsias tarnybas ir Rusijos priešininkus rengus išpuolį.

Po kelių savaičių netoli Sankt Peterburgo įvyko dar vienas sprogimas, kai buvo apgadinta aukštos įtampos elektros linija, o Rusijos valdžia įtarė, kad tai buvo sabotažas.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Anonimas

Matosi , kad 90 metais negyvenai Lietuvoje ir dabar negyveni. Tuščios parduotuvės, reketas, skurdas ir chaosas po komunizmo žlugimo, iš kurio puikiausiai išsikapstėme ir pagal 2022 statistikos departamento duomenis lenkiame ne tik Estiją ir Latviją, Rumuniją, Bulgariją, bet ir Čekiją, Lenkiją, Portugaliją, Maltą. Įlysk į Google ir pasižiūrėk duomenis. O paskui apie "dydžiausias " skyles vapėk. Pats tokioje skylėje ir R raidės gyveni.

Kacapu vadas

Bunkerinis senis baiminasi del savo saugumo. O kada sitas pidoraska nebijojo? Jis ir toliau jau treti metai gyvena bunkeryje, nors kovidas jau senai baigesi.

Antibidenas

Jo bent jau kalba konstruktyvi,be emociju.o musiskiai tik seilemis drabstosi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS