FTB direktorius: COVID-19 greičiausiai kilo dėl incidento Uhano laboratorijoje | Diena.lt

FTB DIREKTORIUS: COVID-19 GREIČIAUSIAI KILO DĖL INCIDENTO UHANO LABORATORIJOJE

JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorius Christoperis Wray'us (Kristoferis Rėjus) antradienį patvirtino, kad, jo agentūros nuomone, COVID-19 pandemiją greičiausiai sukėlė incidentas Uhano laboratorijoje Kinijoje.

„FTB jau kurį laiką mano, kad pandemijos ištakos greičiausiai yra galimas incidentas Uhano laboratorijoje“, – sakė Ch. Wray'us interviu televizijai „Fox News“.

Jo komentarai pasirodė po šios savaitės pradžioje paskelbto pranešimo, jog JAV energetikos departamentas nustatė, kad labiausiai tikėtina COVID-19 protrūkio priežastis – iš Kinijos laboratorijos pasklidęs virusas.

Tačiau kitos JAV žvalgybos agentūros mano, kad COVID-19 atsirado natūraliu būdu.

Interviu metu Ch. Wray'us taip pat apkaltino Kinijos vyriausybę bandant trukdyti JAV pastangoms ištirti pandemijos priežastis.

Kinijos vyriausybė deda visas pastangas, kad sutrukdytų ir užgožtų mūsų darbą.

„Kinijos vyriausybė deda visas pastangas, kad sutrukdytų ir užgožtų mūsų darbą, darbą, kurį atliekame mes, darbą, kurį atlieka mūsų JAV vyriausybė ir artimi užsienio partneriai, – sakė Ch. Wray'us. – Ir dėl to visiems gaila.“

Kinijos pareigūnai piktai paneigė šiuos teiginius ir pavadino juos šmeižto kampanija prieš Pekiną.

Mokslo bendruomenė mano, jog labai svarbu nustatyti pandemijos kilmę, kad būtų galima geriau kovoti su būsimomis pandemijomis ar net užkirsti joms kelią.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

pirdaliau

turi įrodymų? Ar tik sprendi pagal tai, kad snukis patinka ar nepatinka? Taip sprendžiant lieka sumaltas sprendėjo snukis. Prieš kaltindamas, gerai pagalvok.

FTB pirdalius

nepasakė kad rusai patys susprogdino dujotiekį Baltijos dugne? Jankių ruporas pirdžiūnas seniai tą pranešė. O darbas tai jankių.

to ononimas - ononistas

tik bukena gali tikėti jankių bezdalais. Kur Irako masinio naikinimo ginklas apie kurį jankiai kliedėjo? Sugriovė Iraką, jokio masinio nerado. Kur tarptautinis tribunolas melagiam ir žudikam? Taigi, tik asilas gali jankiais tikėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS