G. Thunberg pinigus už Alternatyvią Nobelio premiją skyrė savo fondui steigti | Diena.lt

G. THUNBERG PINIGUS UŽ ALTERNATYVIĄ NOBELIO PREMIJĄ SKYRĖ SAVO FONDUI STEIGTI

Klimato aktyvistė Greta Thunberg pinigus, gautus už Alternatyvią Nobelio premiją, skiria naujam savo fondui. Milijonas Švedijos kronų (94 500 eurų) leidžia G. Thunberg įkurti „Greta Thunberg & Beata Ernman Foundation“, pranešė „Right-Livelihood“ fondas, kasmet dalijantis Alternatyvias Nobelio premijas. G. Thunberg pernai Stokholme buvo apdovanota už savo indėlį į kovą su klimato krize.

Klimato aktyvistės aplinka patvirtino, kad premijos pinigai naudojami fondui – pradžioje kaip pradinis kapitalas, o kai fondas pradės visiškai veikti, tada labdarai.

17-metė G. Thunberg sausio gale instagrame paskelbė, kad su šeima įsteigė fondą, kuris pamažu pradės darbą. Fondas esą reikalingas, kad visiškai skaidriai būtų naudojamos paaukotos lėšos ir piniginiai prizai.

Jos ir jos sesers Beatos Ernman vardu pavadintas fondas, kurio būstinė yra Stokholme, anot G. Thunberg, kovos už ekologinį, klimato ir socialinį tvarumą bei psichinę sveikatą.

„Mes esame įsitikinę, kad naujasis G. Thunberg fondas darys didelius darbus ir skatins skubiai reikalingas permainas“, – sakė „Right-Livelihood“ direktorius Olė von Uexküllis. Aktyvistė, anot jo, fondo idėją pristatė jau 2019 metų pabaigoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kopūstas.

Tai, kad ji su Dauno Sindromu.

...

Fondas debilams remti?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS