G. Thunberg ragina ES daryti „kiek įmanoma daugiau“ | Diena.lt

G. THUNBERG RAGINA ES DARYTI „KIEK ĮMANOMA DAUGIAU“

Švedijos klimato aktyvistė Greta Thunberg paragino ES šalių lyderius „daryti kiek įmanoma daugiau“, kad būtų patvirtinti kuo ambicingesni Bendrijos planai sumažinti anglies taršą.

„Žinoma, kad nė vienas iš siūlomų dalykų neatitinka mokslo, bet mes vis tiek reikalaujame, kad jie darytų kiek įmanomą daugiau, kad įgyvendintų tai, ką pažadėjo“, – naujienų agentūrai AFP sakė G. Thunberg.

Trečiadienį 11 ES valstybių narių, įskaitant Prancūziją, Ispaniją ir Nyderlandus, parėmė Europos Komisijos (EK) siūlymą iki 2030 m. sumažinti anglies emisijas „bent 55 proc.“

Vis dėlto, kelios ES šalys, tarp jų – nuo akmens anglies priklausoma Lenkija, nenori įsipareigoti siekti ambicingesnių tikslų, o Vokietija, kuri šiuo metu pirmininkauja ES, nori pasiekti visuotinį pritarimą.

„Yra naratyvas, kad kai kurios šalys lyderiauja, o kitos yra blogiukai. Svarbu žinoti tai, kad net ir lyderiai šiuo metu toli gražu nedaro pakankamai“, – sakė G. Thunberg.

Klimato aktyvistai pabrėžė, kad 55 ar net 60 proc. siekiantis šiltnamio dujų emisijų sumažinimas ES nepadėtų pasiekti 2015 m. Paryžiaus klimato kaitos susitarimo tikslų.

Lyderiai, tokie kaip Emmanuelis Macronas, turi imtis „neįtikėtinos galimybės ir atsakomybės“, sakė G. Thunberg.

„Jei tokie žmonės, kaip jis, negali prisiimti (atsakomybės), jei net šalys, kaip Prancūzija, negali prisiimti atsakomybės, kaip galime tikėtis, kad Kinija ar Indija laikysis įsipareigojimų?“ – klausė aktyvistė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jojonas

Kodel tie aktyvistai,pasitelke ligonę,puola Europos Sąjunjgą?kodėl nevažiuoja į Kiniją ,Rusują,Indiją,kurios to CO2 išmeta daugiausia?Kažkodėl ES turi žlugdyti savo pramonę,o kiti neliečiamieji,ar kaip?

ssa

Dauno sindromas

Kam dar

rašyt apie tą vargšę..Pasižiūrėkit į akis - koks žvilgsnis nesveikas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS