Gana sulauks pirmųjų pasaulyje nemokamų skiepų nuo COVID-19 pagal COVAX programą | Diena.lt

GANA SULAUKS PIRMŲJŲ PASAULYJE NEMOKAMŲ SKIEPŲ NUO COVID-19 PAGAL COVAX PROGRAMĄ

Gana trečiadienį sulauks pirmųjų pasaulyje vakcinos nuo COVID-19 dozių pagal pasaulinę COVAX programą, skirtą nemokamai paskirstyti skiepus skurdžioms šalims, teigė UNICEF ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

„Mes džiaugiamės, kad Gana tapo pirmąja šalimi, sulaukusia vakcinos nuo COVID-19 pagal COVAX programą“, – bendrame pranešime su PSO teigė UNICEF, organizavusi skiepų pervežimą iš Mumbajaus.

UNICEF teigimu, 600 tūkst. vakcinos dozių yra pirmoji „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto sukurtų skiepų partija, kurią pagamino Indijos serumo institutas.

Ganoje, įsikūrusioje Vakarų Afrikoje, užregistruoti 80 759 COVID-19 atvejai ir 582 mirtys. Tiesa, manoma, kad šie skaičiai yra kur kas mažesni nei tikrasis protrūkio mastas, nes atliktų tyrimų skaičius yra gana nedidelis.

Pirmiausia Ganoje bus skiepijami medicinos sektoriaus darbuotojai.

„Artimiausiomis dienomis bus pradėti skiepyti medicinos darbuotojai. Po to galės būti pradėtas kitas kovos su šia liga etapas – didžiausios skiepijimo kampanijos istorijoje pradžia“, – sakė UNICEF vykdomoji direktorė Henrietta Fore.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS