Garsūs Rusijos atlikėjai piktinasi smurtu prieš moterį per protestą Rusijoje | Diena.lt

GARSŪS RUSIJOS ATLIKĖJAI PIKTINASI SMURTU PRIEŠ MOTERĮ PER PROTESTĄ RUSIJOJE

  • 2

Internete paplitęs vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip vienas riaušių policijos pareigūnas per protesto akciją Rusijoje smogia jaunai moteriai į pilvą, sulaukė aštrios kritikos žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose. Šis smurto prieš moterį atvejis supykdė ir garsius Rusijos atlikėjus, praneša portalas nypost.com.

Garsus reperis Egoris Kridas, su savo sekėjais pasidalijęs vaizdo įrašu, pasmerkė smurtą prieš moterį bei reikalavo nubausti pareigūną.

„Koks turi būti niekšas, kad pakeltum ranką prieš dailiosios lyties atstovę, – rašė jis. – Man vienodai, ką ji padarė. Tokių įvykių neturi būti“, – rašė reperis.

Gerai žinomas dainininkas Sergejus Lazarevas taip pat pasidalijo įrašu ir pareigūno elgesį pavadino gėdingu.

„Norėčiau pamatyti jo veidą!“, – piktinosi S. Lazarevas.

Portalas primena, kad dėl šio vaizdo įrašo Rusijos vidaus reikalų ministerija pradėjo tyrimą. 

Įraše matyti, kaip keturi kaukėti policininkai su pilna kovine ekipuote tempia merginą, o vienas pareigūnų be jokios akivaizdžios priežasties smogia jai į pilvą.

Vaizdo įraše matoma mergina – 26 metų Darija Sosnovskaja – interviu tinklalapiui „Mediazona“ sakė, kad policininkai ją nutempė už tai, kad ji pasakė pareigūnams pastabą dėl neįgalaus žmogaus sulaikymo ir paragino jį paleisti.

„Policijos pareigūnai puolė prie manęs, – sakė ji tinklalapiui. – Buvo žiauriai nemalonu. Man sutraukė visą kūną, negalėjau įkvėpti.“

Anot D. Sosnovskajos, ji kartu su kitais sulaikytaisiais buvo nuvežta į policijos nuovadą. Kelias valandas jai nebuvo leidžiama susitikti su advokatu, o vėliau mergina buvo paleista pareiškus įspėjimą.

Planuojama, kad antradienį moteris turės stoti prieš teismą dėl dalyvavimo nesankcionuotame renginyje. Už šį pažeidimą gali būti skirta iki 20 tūkst. rublių (272 eurų) bauda ir iki 40 val. viešųjų darbų.

 

Gairės: Sergejus Lazarevas, Egoris Kridas, Darija Sosnovskaja, pagalba moterims, protestas Rusijoje, pareigūnų smurtas
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Taip

Prancuzijoje Honkonge(kinija) Aglijoje Jav už toki elgesi butu tiesiog atlupta, apipurkšta dujom, nuvilkta ir surakinta plastmasiniais sutraukejais:() Ir amžiaus bausme - jos neparodytu per LRT Panorama:)

Zuzana.

Nesiruošiu vykti į Maskvą, o Lietuvoje, manau, policininkai jautresni.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS