Gera žinia: Sibire užgesinti visi miškų gaisrai | Diena.lt

GERA ŽINIA: SIBIRE UŽGESINTI VISI MIŠKŲ GAISRAI

Visi miškų gaisrai Sibire užgesinti, pirmadienį pranešė Rusijos Miškų administracija. Jos duomenimis, visoje šalyje nebeliepsnoja nė vienas miško gaisras. Dar sekmadienį ugniagesiai kovojo su septyniais gaisrų židiniais 94 hektarų plote. Liepsnas gesino 100 ugniagesių, buvo pasitelkti du lėktuvai.

Vasarą Sibire degė didžiuliai miškų plotai. Liepsnos persimetė ir į pasaulio klimatui svarbią taigą. Pastaruoju metu gesinti liepsnas visų pirma padėjo lietus. Gesinimo lėktuvus panaudojo ir Rusijos kariuomenė.

Žinybų vertinimu, išdegė daugiau kaip 9 mln. hektarų miško. Galutinių skaičių kol kas nėra. Tačiau aplinkosaugininkai iš „Greenpeace“ organizacijos spėja, kad gaisrų mastai daug didesni.

Sibire vasarą miškų gaisrai nėra reti. Tačiau šį kartą jie buvo didesni nei paprastai. Tai, be kita ko, lėmė sausra ir karščiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Iššaudė chocholų diversantus ir baigėsi padegimai.

jau

Kazin ar mums gerai,kaimyno tvartai nedega tai mums dziaugsmo nulis

Anonimas

O Aliaskoje ir Kanadoje šiemet nebuvo nei vieno miškų gaisro? Ar Šeimininkas tiesiog uždraudė apie juos rašyti ? Kažkaip tik žurnalas National Geografic ėmė ir aprašė, kad ir ten dega ne prasčiau, nei Sibire. Bet jį pas mus mažai kas skaito.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS