Keliautojams – džiugios prognozės: Turkijoje sumažėjus rusų turistų gali mažėti kainos | Diena.lt

KELIAUTOJAMS – DŽIUGIOS PROGNOZĖS: TURKIJOJE SUMAŽĖJUS RUSŲ TURISTŲ GALI MAŽĖTI KAINOS

  • 0

„Jeigu sutinku kalbantį rusiškai, pirmas klausimas – iš kur tu – ir nuo to tavo atsakymo priklauso pašnekovo reakcija. Porą kartų atsakius, kad esu iš Rusijos, į mane žvairavo ir tiesiog nueidavo. Nuo kada pasas yra vidinių žmogaus savybių rodiklis?“ – socialinėse medijose rusė skundėsi dėl to, kaip su ja elgiamasi Turkijoje, praneša LNK.

Vietos kelionių agentūros atstovas pasakojo, kad būta ne vienų rusų ir ukrainiečių muštynių. Nepaisant to, Turkijos viešbučiai šiemet rusų ketina sulaukti 70–80 proc. mažiau negu pernai. 

Sankcijų paveikti Rusijos kelionių organizatoriai prašo Turkijos viešbučių atšaukti Rusijos turistų užsakymus. Kai kurios kelionių agentūros Turkijoje prognozuoja, kad sumažėjus rusų kelionės į šią šalį pigs.

„Vasarą kainas galima surasti 500–600 eurų už savaitę“, – teigė kelionių agentūros įkūrėjas Mustafa Erkut.

Lietuvos kelionių organizatoriai apie kainas kalba santūriau.

„Tiems, kuriems labai staigiai pasikeitė ir jie turi užpildyti savo vasaros visą sezoną greičiausiai jie tai darys per mažesnę kainodarą, o dėl to išloš tik mūsų keliautojai“, – kalbėjo „Novaturo“ atstovė Dovilė Zapkutė. 

Lietuviams svarbu ne tik kainos, bet ir tai, kad išsirinktame viešbutyje būtų mažiau rusų. 

„Labai daug sulaukiame skambučių su klausimais, ar viešbučiai, kuriuos jie išsirinko, yra populiarūs tarp Rusijos piliečių. Žmonės nori atostogauti ten, kur jų būtų mažiau, tai renkasi kitus regionus“, –  sakė D. Zapkutė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Gauname įvairių paklausimų, gavome ir prieš karą Ukrainoje, ir dabar. Yra kai kurių keliautojų, kurie domisi viešbučiais, kuriuose būtų mažiau Rusijos piliečių“, – kalbėjo „Tez tour“ atstovė Inga Aukštuolytė.

Rusus Turkijoje keičia turtingi ukrainiečiai, tačiau jie dažnai gyvena ne viešbučiuose, o nuomojasi butus arba juos perka sau ir dar nuomai. Vienas iš penkių automobilių Alanijoje, anot vietinių, yra su ukrainietiškais numeriais.

Dėl ukrainiečių, anot M. Erkut, būtų nuomos kainos Alanijoje pakilo triskart. Dėl to nepatenkinti patys turkai.

Kaip pranešė diena.lt portalas, Turkija stengiasi pritraukti daugiau rusų turistų, plėsdama rusiškos mokėjimo kortelių sistemos „Mir“ naudojimą ir taip faktiškai siekdama apeiti Vakarų sankcijomis sukurtas kliūtis mokėjimams.

NATO narė Turkija iš principo nepritaria Vakarų sankcijoms Rusijai ir prie jų neprisijungė. Ji nori palaikyti gerus santykius tiek su Rusija, tiek su Ukraina, nes šalyje gilėja ekonomikos krizė, o infliacija pasiekė dvidešimties metų aukštumas dėl didėjančių energijos ir grūdų kainų.

Gairės: LNK turinys, Turkija, kelionės į turkiją, rusų turistai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS