„Google“ blokavo Rusijos opozicijos rekomendacijas dėl balsavimo | Diena.lt

„GOOGLE“ BLOKAVO RUSIJOS OPOZICIJOS REKOMENDACIJAS DĖL BALSAVIMO

  • 1

JAV technologijų milžinė „Google“ blokavo sąrašus Rusijos kandidatų, už kuriuos rekomenduoja balsuoti kalinamas Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas, nes jie, anot jo, turi daugiausiai šansų įveikti Kremliui prijaučiančius politikus per sekmadienį pasibaigsiančius parlamento ir vietos valdžios rinkimus.

Šie sąrašai yra dalis A. Navalno „išmaniojo balsavimo“ strategijos, pagal kurią jo šalininkai raginami per tris dienas trunkančius rinkimus, kurie pasibaigs sekmadienį 20 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, balsuoti taip, kad pergalė neatitektų su prezidento Vladimiro Putino valdančiąja partija „Vieningoji Rusija“ susijusiems kandidatams.

A. Navalno bendražygiai, dauguma kurių išvyko iš šalies arba buvo suimti, kai jo organizacija birželį buvo uždrausta kaip „ekstremistinė“, sekmadienį pareiškė, kad „Google“, atsižvelgusi į Rusijos žiniasklaidos reguliavimo institucijos „Roskomnadzor“ prašymus, blokavo du „Google“ dokumentus ir du vaizdo įrašus platformoje „YouTube“.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai Rusijoje sekmadienį negalėjo atsiversti šių dokumentų ar peržiūrėti šių vaizdo įrašų.

„Google“ į AFP prašymą pakomentuoti padėtį kol kas neatsakė.

Penktadienį, prasidėjus rinkimams, „Google“ ir „Apple“ iš savo programėlių parduotuvių pašalino „Išmaniojo balsavimo“ programėlę.

Apie šį „Google“ ir „Apple“ sprendimą informuoti šaltiniai naujienų agentūrai AFP pareiškė, kad tokios priemonės buvo imtasi dėl Rusijos valdžios spaudimo, įskaitant grasinimus suimti technologijų milžinų vietos darbuotojus.

Prieš balsavimo pradžią Rusija apkaltino „Google“ ir „Apple“ kišimusi į rinkimus ir pareikalavo, kad bendrovės pašalintų minėtą programėlę iš savo parduotuvių.

Taip pat penktadienį Rusijoje itin populiari susirašinėjimo platforma „Telegram“ blokavo „Išmaniojo balsavimo“ botą.

A. Navalno komanda sekmadienį skubiai parengė naujus „Google“ dokumentus ir „YouTube“ vaizdo įrašus su savo kandidatų sąrašais.

„Kažin, kaip greitai „Roskomnadzor“ parašys naują prašymą ir „YouTube“ jį įvykdys? Pažiūrėsime“, – tviteryje parašė uždraustas A. Navalno Kovos su korupcija fondas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taigi

Balsavimo metu rinkiminė agitacija yra draudžiama įstatymu ( tame tarpe ir LT) , taip kad nepūskite burbulo - sprogsite ir propagandos fekalijomis apsitaškysite.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS