Graikija gerina sąlygas žmonėms su negalia patekti į Akropolį | Diena.lt

GRAIKIJA GERINA SĄLYGAS ŽMONĖMS SU NEGALIA PATEKTI Į AKROPOLĮ

Graikijos kultūros ministerija trečiadienį pranešė, kad žmonėms su negalia bus sudarytos patogesnės sąlygos patekti į pagrindinį šalies archeologinį objektą – Atėnų Akropolį, tęsiantis ginčui dėl neseniai atliktų atnaujinimo darbų.

Ministerija nurodė, kad bendradarbiaujant su Graikijos neįgaliųjų asociacijomis, Akropolyje lankytojams, turintiems regėjimo negalią, bus įrengti ženklai su informacija Braille’io (Brailio) raštu.

Taip pat bus įrengti įspėjamieji ženklai prie laiptų turėklų ir nuolydžių.

Atlikus suplanuotus darbus Akropolis taps „visiškai prieinamu“, nurodė ministerija.

Graikijoje jau beveik pusmetį verda aistros dėl praėjusių metų pabaigoje Akropolyje įrengto naujo betoninio pėsčiųjų tako. Šis takas yra tebevykdomo restauravimo darbų projekto dalis.

Buvęs Akropolio restauravimo komandos narys Tasas Tanulas (Tassos Tanoulas) lapkritį paskelbė atvirą laišką, kuriame rašė, kad naujas betoninis pėsčiųjų takas yra „svetimas“ Akropoliui ir „dusina“ šį senovės Graikijos paminklų kompleksą.

Praėjusį mėnesį Akropolyje apsilankęs opozicijos lyderis Aleksis Cipras (Alexis Tsipras) pareiškė, jog tai yra „smurtas“ prieš Graikijos kultūros paveldą.

Kultūros ministerija nurodė, kad po pertvarkos objektas yra labiau pritaikytas neįgaliųjų vežimėliams. Anot jos, šie darbai buvo būtini, nes takai aplink paminklus buvo suprojektuoti prieš pusšimtį metų.

Graikijos pagrindinė žmonių su negalia asociacija balandį pasveikino šias permainas, tačiau paragino imtis papildomų saugumo priemonių.

2019 metais, iki kelionių sustabdymo dėl koronaviruso pandemijos, Akropolyje – populiariausioje Graikijos lankytinoje vietoje – apsilankė per 3,5 mln. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS