Graikija grasina blokuoti „Brexit“ sutartį | Diena.lt

GRAIKIJA GRASINA BLOKUOTI „BREXIT“ SUTARTĮ

  • 5

Graikija nori, kad jos kaimynės Europos Sąjungoje laikytų savo sienas atviras pabėgėliams iki kovo mėnesio, arba ji grasina atsisakysianti pritarti sutarčiai dėl tam tikrų sąlygų, leisiančių Britanijai likti Bendrijoje po derybų maratono penktadienį, sakė vienas šaltinis Graikijos vyriausybėje.

„Mes pašome vieningo sprendimo, kad iki kovo 6 dienos (kai numatomas ES ir Turkijos vadovų susitikimas) nė viena valstybė vienašališkai neuždarys savo sienų..., jeigu ne – Graikijos vyriausybė nepatvirtins išvados teksto“ po viršūnių susitikimo, kuriame svarstomas vadinamasis „Brexit“ (Britanijos pasitraukimo) scenarijus, sakė pašnekovas naujienų agentūrai AFP.

Daugiau kaip milijono pabėgėlių ir migrantų antplūdis pernai Europoje sukėlė grandininę sienų uždarymo ir apribojimų reakciją keliose Europos Sąjungos šalyse.

Graikija, virtusi pagrindiniais vartais į Europą, ypač nerimauja, kad jos teritorijoje gali įstrigti tūkstančiai pabėgėlių ir migrantų.

Austrija anksčiau penktadienį paskelbė per parą priimsianti ne daugiau kaip 80 prieglobsčio prašymų, taip pat apribojo prieglobsčio kaimyninėje šalyje ieškančių žmonių tranzitą iki 3200 asmenų per parą.

„Jeigu Austrija uždarys savo sienas, pasireikš domino efektas mūsų link, – sakė vienas vyriausybė pareigūnas. – Merkel pažadėjo, kad Vokietijos pozicija nesikeis (iki kovo 6 dienos); mes prašome kad ir kitos šalys taip pat pasielgtų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

juk

ir Šiemet FRAU Merkel LAUKA MILIJONO SVEČIŲ...idomu ,vokietijos valdžiai ,kas nors tikrina sveikatą,štai kas atsitinka,kai valdžioje sėdi 10 metų???? dar keli metai mir patys vokiečiai turės išvažiuoti,.....

lape

uzsimane dramblys bananu.

Gytautas

Tuos tinginius graikus reiketu mesti is EU. Is dalies tai per juos ir tie pabegeliai plusta pas mus nes jie nesaugo savo sienu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS