Graikija pasiuntė riaušių policijos pajėgas į Kosą | Diena.lt

GRAIKIJA PASIUNTĖ RIAUŠIŲ POLICIJOS PAJĖGAS Į KOSĄ

  • 2

Graikija išsiuntė papildomas riaušių policijos pajėgas į turistinę Koso salą, kylant įtampai dėl pabėgėlių ir migrantų antplūdžio joje, trečiadienį pranešė policija.

Šios priemonės imtasi salos merui Giorgui Kiriciui (Georgos Kiritsis) perspėjus dėl galimo „kraujo praliejimo“, pablogėjus padėčiai maždaug 33 tūkst. gyventojų turinčioje saloje, kurioje 7 tūkst. migrantų laukia reikiamų dokumentų.

„Du daliniai, arba 40 pareigūnų, atvyko į Kosą. Taip pat siunčiamas pastiprinimas iš kitų rytinių Egėjo jūros salų“, – sakė policijos atstovas.

Antradienį policijos pareigūnai panaudojo lazdas ir ugnies gesintuvus, norėdami išvengti migrantų spūsties, miniai žmonių, daugiausiai sirų ir afganų, pradėjus plūsti pro futbolo stadiono vartus. Į stadioną migrantai buvo perkelti iš salos šalikelių ir paplūdimių, kuriuose jau kelias savaites jie buvo įsirengę stovyklas.

Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, į salas, į kurias migrantai atplaukia iš netoliese esančios Turkijos, papildomai atsiųsta 250 policijos pareigūnų.

Antradienį dėl galimo „kraujo praliejimo pavojaus, jei padėtis pablogės“ perspėjęs meras G.Kiricis sakė, kad trečiadienį padėtis „aprimo“, tačiau vis dar yra įtempta, tūkstančiams migrantų laukiant registracijos.

„Nuo savaitės pradžios į Kosą buvo atsiųstas papildomas skaičius migracijos pareigūnų, siekiant pagreitinti administracines procedūras“, – sakė G.Kiricis.

„Tikimės, kad iki penktadienio dauguma migrantų bus suregistruoti ir galės išvykti iš salos“, – kalbėjo jis.

Migrantai yra registruojami salos stadione, vietos gimnazijoje, o taip pat pat vietos policijos skyriuje.

JT pabėgėlių reikalų agentūros (UNHCR) duomenimis, šiais metais į Graikiją jau atvyko apie 124 tūkst. migrantų.

Pasak agentūros, šalis neužtikrina praktiškai jokių jų priėmimo priemonių, palikdama šiuos žmones pačius kapanotis „visiškai gėdingose“ sąlygose. Daugelis Egėjo jūros salose atsidūrusių migrantų yra priversti miegoti po atviru dangumi, neturi tualetų ir galimybės nusiprausti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

nigga

laukit ir jus sveteliu beretiniai , patys norejot

Buras

Susodinti tuos saldesnio gyvenimo ieskotojus i laivus ir atgal i smelynus. Greit jie galvas eme kelti! Ziurekite, kas laukia musu visu!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS