Graikija pradeda privalomą mokamą neskiepytų darbuotojų testavimą | Diena.lt

GRAIKIJA PRADEDA PRIVALOMĄ MOKAMĄ NESKIEPYTŲ DARBUOTOJŲ TESTAVIMĄ

Graikija pirmadienį pradėjo privalomą kassavaitinį visų nuo koronaviruso nepasiskiepijusių darbuotojų testavimą, šaliai mėginant paskatinti stringančią vakcinacijos kampaniją, praneša agentūra AP.

Viešojo ir privataus sektoriaus darbuotojai, norėdami patekti į savo darbovietę, turės savo lėšomis kas savaitę testuotis ar turėti vakcinacijos sertifikatą. Tuo metu neskiepytiems vaikams nuo pirmadienio atidarytose mokyklose bus dalinami vyriausybės lėšomis nupirkti testų rinkiniai.

Panašūs ribojimai taip pat bus taikomi stadionuose, muziejuose ir archeologinėse vietovėse bei tokiose uždarose laisvalaikio vietose kaip kino teatruose ir restoranuose.

Graikija iki šiol visiškai paskiepijo 56 proc. gyventojų. Šalis yra įvedusi privalomą sveikatos sektoriaus darbuotojų skiepijimą ir leidžia skiepyti paauglius nuo 12 m. amžiaus.

Pernai galioję karantinai įstūmė šalies ekonomiką į recesiją – 2020 m. bendrasis vidaus produktas (BVP) smuko 8,2 proc. Anot vyriausybės pareigūnų, šalis negali sau leisti dvejus metus iš eilės stabdyti ekonomiką.

„Šiuo metu pandemija (Graikijoje) rodo deeskalacijos ženklus, tad tai reiškia, kad priemonės veikia, – televizijos stočiai „Skai“ sakė šalies plėtros ministras Adonis Georgiadis. – Deja, šią deeskalaciją lydi mūsų nepasiskiepijusių tautiečių mirtys. Man skaudu žinoti, kad šie žmonės galėjo gyventi, tačiau pasidavė sąmokslo teorijoms.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

yra

reali prielaida kad sis uzkratas barstomas is kosmoso o salys kurias 1 reikia pazabot tai 1 ir gauna sio brudo kuri dar paskatyna priverstynis marmaliavimas sustiprinantis si poveiki ir tai akivaizdu is imperiju poziciju kurios keiciasi valandom ka ir stebime siame politdurnyne gobsumo eroje kuri eina jau i nebuti================

SUSIJUSIOS NAUJIENOS