Graikija pratęsė karantino režimą iki kovo 16 d. | Diena.lt

GRAIKIJA PRATĘSĖ KARANTINO REŽIMĄ IKI KOVO 16 D.

Graikija trečiadienį pratęsė dėl pandemijos įvestą karantiną iki kovo 16 d. ir paprašė privačių gydymo įstaigų skirti papildomų išteklių, šaliai užfiksavus didžiausią atvejų paros prieaugį šiais metais, sakė sveikatos pareigūnai.

„Esame sunkiausiame šios pandemijos etape“, – reporteriams sakė sveikatos apsaugos ministras Vassilis Kikilias, įspėdamas, kad sveikatos priežiūros sistema Atėnuose jau kelias savaites patiria „nepakeliamą spaudimą“.

Šalis trečiadienį paskelbė, kad praėjusią parą užfiksavo daugiau nei 2,7 tūkst. naujų koronaviruso atvejų. Šį skaičių V. Kikilias įvardijo kaip didžiausią šiemet.

„Esant tokiam naujų hospitalizacijų skaičiui, sveikatos priežiūros sistema yra peržengusi savo pajėgumų ribas, kalbant apie infrastruktūrą ir personalą“, – sakė ministras, pridurdamas, kad šalis taip pat fiksuoja „reikšmingą“ užsikrėtimo britiškosios atmainos koronavirusu atvejų augimą.

Ministras sakė, kad viena karinė ir dvi privačios ligoninės Atėnuose priims papildomų ne COVID-19 pacientų, siekiant atlaisvinti šimtus lovų sostinės valstybinėse ligoninėse infekuotiems pacientams.

Šalies civilinės saugos agentūra taip pat sakė, kad nuo ketvirtadienio iki kovo 16 d. šalyje galiosiantys apribojimai bus griežtesni, siekiant neleisti žmonėms kirsti savivaldybių ribų apsipirkimo ar sportavimo tikslais.

„Priemonėmis siekiama apriboti judumą... mes liekame namuose, savo pačių kaimynystėse“, – reporteriams sakė civilinės saugos ministro pavaduotojas Nikosas Hardaliasas.

Trečiadienį Graikijoje taip pat pranešta apie dar 40 su COVID-19 susijusių mirčių, bendrą aukų skaičių padidinusių iki beveik 6,6 tūkst.

Šalyje nuo pandemijos pradžios infekcija patvirtinta beveik 200 tūkst. žmonių, iš jų daugiau kaip 430 šiuo metu gydomi intensyviosios terapijos skyriuose.

Graikijoje iki šios dienos atlikta daugiau kaip 950 tūkst. vakcinacijų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS