Graikijos premjeras: nėra ženklų, kad nutupdytame lėktuve buvo Baltarusijos KGB agentų | Diena.lt

GRAIKIJOS PREMJERAS: NĖRA ŽENKLŲ, KAD NUTUPDYTAME LĖKTUVE BUVO BALTARUSIJOS KGB AGENTŲ

Nėra ženklų, kad iš Atėnų į Vilnių skridusiame, tačiau Minske priverstinai nutupdytame „Ryanair“ lėktuve buvo Baltarusijos valstybės saugumo tarnybos KGB ar kitų slaptųjų tarnybų agentų, ketvirtadienį pareiškė Graikijos premjeras Kyriakos Mitsotakis.

„Neturime jokių įrodymų, kad lėktuve buvo KGB ar kitų saugumo tarnybų agentų. Jokių. Ir mes tai labai atidžiai ištyrėme“, – interviu Vokietijos leidiniui „Bild“ sakė K. Mitsotakis.

Sekmadienį įvykęs incidentas, po kurio buvo suimtas opozicijos žurnalistas Romanas Protasevičius ir jo draugė Sofija Sapega, sulaukė tarptautinio smerkimo.

ES nuo tada uždraudė į bloko oro erdvę įskristi Baltarusijos orlaiviams ir paragino ES oro linijas vengti Baltarusijos oro erdvės.

K. Mitsotakis teigė, kad priverstinis lėktuvo nutupdymas, kurį Baltarusija argumentavo neva orlaivio užminavimu, buvo „valstybės remiamo piratavimo veiksmas“, kurio vienintelis tikslas buvo sulaikyti R. Protasevičių.

Baltarusijos opozicijos veikėjai ir „Ryanair“ vadovas Michaelas O'Leary'is teigė, kad orlaiviu skrido Baltarusijos KGB agentų, kurie taip pat išsilaipino Minske.

Tačiau šiuos pareiškimus atmetė Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Litanija kartojasi?

Dar vienas "premjeras" be kaklaraiscio. Gal irgi begs pagalbos i kremliu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS