Graikijos premjeras: paskiepyti žmonės nemokės už nepaskiepytuosius | Diena.lt

GRAIKIJOS PREMJERAS: PASKIEPYTI ŽMONĖS NEMOKĖS UŽ NEPASKIEPYTUOSIUS

Graikijos premjeras Kyriakos Mitsotakis davė suprasti, kad šalyje nebus jokio naujo karantino dėl koronaviruso.

„Pasiskiepiję žmonės nemokės kainos už kelis nepasiskiepijusius žmones“, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją Atėnuose sakė K. Mitsotakis.

Į klausimą, kas atsitiks, jei užsikrėtimo atvejų ateinančiais mėnesiais ir toliau daugės, premjeras atsakė: „Ekonomika nestos, visuomenė išliks atvira.“

Į delta atmainos plitimą atsakyti reikia ne karantinu, o vakcinacija, kaip pamatine apsaugine priemone ir sveiku protu, teigė jis.

K. Mitsotakis patikino esąs labai susirūpinęs dėl blėstančio noro skiepytis.

Kaip galimą priežastį jis įvardijo vasaros atostogas, kai gyventojai išvyksta ilsėtis. Rugpjūtį viešasis gyvenimas Graikijoje dėl didelių karščių tampa beveik paralyžiuotas. Vis dėlto, premjeras vylėsi, kad po vasaros atostogų pasiskiepyti norinčių gyventojų skaičius vėl ims augti. „Norėčiau, kad visi sutelktume bendras jėgas“, – sakė jis.

Graikijos vyriausybė yra viena iš pirmųjų ES, žadanti įvesti pusiau privalomos vakcinacijos reikalavimą. Jis bus taikomas sveikatos apsaugos darbuotojams, karininkams bei kai kurioms kitoms grupėms.

Atėnai taip pat nusprendė, kad į restoranus ir kavines patalpose, taip pat į kino teatrus bei teatrus ir kitas laisvalaikio praleidimo vietas bus įleidžiami tik pasiskiepiję ar persirgę žmonės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lietuvis

Užsakytas straipsnis. Tik jiems dar neužtenka proto suprasti kad žmonės atsirenka kas yra tiesa kas melas.

Graikija

— demokratijos lopšys... Dabar demokratijos kapinės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS