Gresiant dujų stygiui Vokietija žiemą sumažins viešųjų pastatų šildymą | Diena.lt

GRESIANT DUJŲ STYGIUI VOKIETIJA ŽIEMĄ SUMAŽINS VIEŠŲJŲ PASTATŲ ŠILDYMĄ

Vokietija žiemą sumažins viešųjų pastatų šildymą, kad sumažintų dujų poreikį, Rusijai sumažinus šių energijos išteklių tiekimą Europai, penktadienį pranešė ekonomikos ministras Robertas Habeckas (Robertas Habekas).

„Viešieji pastatai – žinoma, išskyrus ligonines ir kitas socialinės sistemos dalis – bus šildomos tik iki 19 Celsijaus laipsnių“, – interviu dienraščiui „Sueddeutsche Zeitung“ sakė R. Habeckas.

Viešieji pastatai ir paminklai naktimis taip pat nebebus apšviečiami. Tokį sprendimą jau anksčiau priėmė atskiri miestai, Vokietijai ieškant galimybių sutaupyti energijos.

Rusijai neseniai sumažinus dujų tiekimą, tvyrant įtampai tarp Maskvos ir Vakarų dėl Kremliaus karinės invazijos į  Ukrainą, Vokietijos vyriausybė buvo priversta ieškoti išeities.

Didžiausia Europos ekonomika yra smarkiai priklausoma nuo dujų, naudojamų namams šildyti ir elektros energijai gaminti. Berlynas stengiasi atsikratyti priklausomybės nuo rusiškų išteklių importo, bet tuo pačiu išvengti dujų stygiaus žiemą.

Vyriausybė įpareigojo iki gruodžio beveik visiškai pripildyti dujų saugyklas ir atnaujinti uždarytų anglimis kūrenamų elektrinių darbą, kad būtų sumažintas krūvis dujomis kūrenamoms jėgainėms.

Pradėta visuomenės informavimo kampanija, be to, vyriausybė vasarą reikšmingai subsidijavo naudojimąsi viešuoju transportu.

Liepą buvo susitarta dėl dar vienos taupymo priemonės – uždrausti dujomis šildyti privačius baseinus.

R. Habeckas, kuris sakė asmeniškai trumpiau besimaudantis po dušu, kad sutaupytų karšto vandens, pažymėjo, kad „pasaulyje taip pat reikia labiau taupyti energiją“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS