Gruzija subsidijuos jungiamuosius skrydžius iš Rusijos | Diena.lt

GRUZIJA SUBSIDIJUOS JUNGIAMUOSIUS SKRYDŽIUS IŠ RUSIJOS

  • 0

Gruzijos vyriausybė nutarė skirti iki 0,6 mln. eurų subsidijas jungiamiesiems skrydžiams iš Rusijos per Armėniją, Kremliui įgyvendinus politinio atspalvio sprendimą uždrausti tiesioginį oro susisiekimą tarp šalių.

Atitinkamas Gruzijos vyriausybės nutarimas skelbia, kad valstybinė oro uostų operatorė su aviakompanijomis, norinčiomis skraidinti iš bet kurio Rusijos miesto į Tbilisį ar Batumį per Armėnijos sostinę Jerevaną, pasirašys sutartis, pagal kurias tokiems skrydžiams bus skiriamos subsidijos, neviršijančios 90 eurų keleiviui. Į tokias subsidijas pretenduojančios bendrovės šiais maršrutais privalės skraidinti mažiausiai du kartus per savaitę, o sutartys su jomis bus pasirašomos ne didesniam kaip vienerių metų laikotarpiui.

Skrydžius iš Rusijos į Gruziją per Jerevaną jau siūlo Sakartvelo aviakompanija „Georgian Airways“ kartu su viena Armėnijos oro bendrove. Apie pasirengimą siūlyti skrydžius iš Rusijos į Gruziją per Stambulą neseniai paskelbė Turkijos aviakompanija „Atlas Global“.

Tiesioginį oro susisiekimą tarp Rusijos ir Gruzijos nuo liepos 8-osios uždraudė Vladimiras Putinas, reaguodamas į smurtinius protestus Tbilisyje, prasiveržusius po vieno rusų parlamentaro kreipimosi į Gruzijos parlamentą. Deputato Sergejaus Gavrilovo kalba pakurstė ilgalaikį priešiškumą, kilusį dėl Maskvos paramos dviems Sakartvelo separatistiniams regionams – Abchazijai ir Pietų Osetijai.

Šis draudimas veikiausiai suduos rimtą smūgį Pietų Kaukazo valstybės ekonomikai. Sakartvele iki šiol kasmet lankydavosi daugiau nei 1 mln. rusų turistų, kuriuos traukia šalies vaizdingi kalnai, vešli Juodosios jūros pakrantė ir visame pasaulyje garsėjanti vyno kultūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS