A. Guterresas – visuomenei: reikalaukite valdžios veiksmų dėl klimato kaitos | Diena.lt

A. GUTERRESAS – VISUOMENEI: REIKALAUKITE VALDŽIOS VEIKSMŲ DĖL KLIMATO KAITOS

  • 1

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius paragino visuomenę spausti valdžios atstovus, kad šie imtųsi veiksmų kovoje su klimato kaita.

„Mes matome greičiau už Vyriausybes judantį verslą, miestus ir visuomenę. Taigi, labai svarbu daryti kuo didesnį spaudimą valdžiai ir taip užtikrinti, kad jie visada ir visi priimtų mūsų klimato neutralumo tikslą“, – Kopenhagoje vykstančiame Pasaulio merų viršūnių susitikime kalbėjo A. Guterresas.

Renginyje susirinko didžiųjų pasaulio miestų merai, kuriems šis susitikimas tapo galimybe pabrėžti „visuotinę klimato nepaprastąją padėtį“. Susirinkę merai jau įsipareigojo bendradarbiauti su klimato aktyvistais, verslu ir pilietinės visuomenės atstovais.

Viršūnių susitikime taip pat dalyvavo ir jaunimo klimato aktyvistų atstovai.

„Visi lyderiai turi dvi galimybes. Pirmoji: prisijungti prie mūsų, pradėti žaliąjį gyvenimą savo bendruomenėse ir imtis veiksmų visų vaikų ateičiai apsaugoti. Arba turite antrąją galimybę: dingti“, – sakė 17-metė klimato aktyvistė Jamie Margolin, įkūrusi jaunimo judėjimą „ZeroHour“.

Viršūnių susitikime pirmininkaujanti Paryžiaus merė Anne Hidalgo gyrė jaunimo pastangas mobilizuojant visuomenę ir suteikiant kovai su klimato kaita didžiulį jėgos antplūdį.

„Šis raginimas kovoti iš tiesų priverčia lyderius veikti. Antraip dalykai nejudėtų tokiu greičiu“, – naujienų agentūrai AFP sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Reikia ne visuomenės reikalauti!? Ko dėta VISUOMENĖ?! Reikia MOKSLININKŲ REIKALAUTI, kad PAŽINTŲ TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS, KURIUOS JAU PRIEŠ 15 METŲ ATRADO IR PASKELBĖ INŽINIERIUS LIETUVIS KAUNIETIS ROMUALDAS ZUBINAS! SKAITYKITE JO KNYGAS "PER PRAEITĮ Į ATEITĮ" ir pažinsite - :KAS? IR KODĖL? VYKSTA ir VYKS ŽEMĖJE!?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS