Gvatemala turi naują prezidentą | Diena.lt

GVATEMALA TURI NAUJĄ PREZIDENTĄ

Gvatemala turi naują prezidentą. Alejandras Giammattei‘is antradienį inauguruotas ketverių metų kadencijai prezidento ir premjero poste. Jis pakeitė Jimmy‘į Moralresą, kuris, remiantis konstitucija, siekti perrinkimo negalėjo.

Į ceremoniją Gvatemalos miesto Nacionaliniame teatre susirinko daug Lotynų Amerikos šalių lyderių. 63-ejų A. Giammattei‘is praėjusį rugpjūtį antrajame prezidento rinkimų rate įveikė socialdemokratę Sandrą Torres. Netrukus po to ši buvo sulaikyta dėl nelegalaus rinkimų kampanijos finansavimo.

A. Giammattei‘is pažadėjo griežtą kovą su nusikalstamumu. Po savo inauguracijos jis pareiškė, kad galingos šalies gaujos, taikant naują įstatymą, bus paskelbtos teroristinėmis organizacijomis.

Svarbi tema Gvatemaloje šiuo metu yra ginčytina migracijos sutartis su JAV, kurią liepos pabaigoje pasirašė J. Moralesas, tačiau kuri iki šiol neįsigaliojo. Remiantis šiuo įstatymu, migrantai, kurie keliaudami į JAV įžengė į Gvatemalą, negalės prašyti prieglobsčio JAV, o turės tai daryti Gvatemaloje. A. Giammattei‘is pasisakė prieš susitarimą, tačiau pastaruoju metu po pokalbių su JAV vyriausybės atstovais nebebuvo toks kategoriškas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS